Якість харчування пацієнтів лікарень взяла під контроль міська влада Кропивницького

Понеділок, 9 вересня 2019 18:09

Сьогодні, 09 вересня, на виконання доручення міського голови Андрія Райковича, його заступниця Наталія Дзюба разом із начальницею управління охорони здоров’я міської ради Оксаною Макарук зустрілися із керівництвом та медичним персоналом Центральної міської лікарні, щоб обговорити питання ефективної організації харчування пацієнтів. Головною метою візиту стала перевірка якості організації процесу готування їжі у закладі.

За інформацією головного лікаря Олександра Артюха, на харчування громадян не пільгових категорій населення у закладі передбачено 3 грн. 02 коп. на день. Для порівняння: минулого року вартість харчування становила 15 грн. на день. Для учасників бойових дій на сході України вартість денного раціону складає 8 грн. 32 коп., для дітей — 4 грн. 90 коп.

- Сьогодні ми виходимо із ситуації завдяки спонсорській допомозі, - зауважив Олександр Артюх. - За ці кошти ми докупляємо масло, моркву, зелень, картоплю. Ми не сидимо склавши руки, а робимо усе, щоб у реальних умовах забезпечити пацієнтів нормальним, здоровим харчуванням.

Головний лікар наголосив, що нарікань від пацієнтів до адміністрації лікувального закладу на якість їжі не надходило. Лікарня повністю забезпечує необхідну калорійність раціону в залежності від захворювання.

- Ви сьогодні як менеджери закладу повинні спрямувати усі свої зусилля на те, щоб забезпечити пацієнтів необхідним відповідно до їхнього стану здоров’я харчуванням, - наголосила Наталія Дзюба. - Звертайтеся за допомогою до меценатів,  зараз є можливість закупати продукти за низькими цінами та робити заготівлі на зиму.

У свою чергу, Оксана Макарук запропонувала керівництву Центральної міської лікарні звернутись за посильною допомогою до голів районних адміністрацій, жителі яких проходять лікування у медичному закладі. Також очільниця управління охорони здоров’я звернула увагу адміністрації закладу на необхідності постійного моніторингу цін на продукти харчування, і їх закупки за помірними цінами, але пильно стежити при цьому, щоб не страждала якість.

Усі новини