Вулицями рідного міста

Четвер, 4 травня 2017 08:10

Презентація другого видання книги «Вулицями рідного міста» Заслуженого журналіста України, лауреата обласної краєзнавчої премії імені В. Ястребова, письменника Юрія Матівоса відбулося в приміщенні центральної бібліотеки міської централізованої бібліотечної системи Кропивницького.

В читальній залі бібліотеки не було жодного вільного місця. Школярі, студенти, вчителі, пенсіонери з цікавістю слухали розповідь відомого краєзнавця.

Вперше путівник «Вулицями рідного міста» був виданий у 2008 році маленьким тиражем – 500 екземплярів і, майже відразу, став раритетом. Адже у цьому невеликому за обсягом виданні можна знайти історію усіх вулиць, парків, районів обласного центру, навіть мостів та набережних. Друге видання відрізняється від першого тим, що у ньому вказані нові назви всіх вулиць.

Історія обласного центру багата на яскраві і неординарні події. Місто було багатонаціональне: тут, разом з українцями, проживали поляки, євреї, росіяни, німці. Вони трудилися на благо своєї громади, розбудовували, захищали місто від ворогів, рятували від пожеж, повеней і різних нещасть. Вони просто жили…

Тут жили і творили історію військові, пани і прості майстри-ремісники – шевці, кравці, ткачі, теслі, муляри, бондарі, ковалі, різники, пекарі, рибалки… 4 рази на рік вирували великі ярмарки, на які приїжджали торговці з далеких країв.

ВСЬОГО було у нашому славному місті. І про це ВСЕ сказано у книзі Юрія Миколайовича Матівоса «Вулицями рідного міста».

Після завершення презентації для її учасників відбулася тролейбусна екскурсія центральною вулицею міста, яку провела екскурсовод музею музичної культури ім. К. Шимановського Олена Класова.

Усі новини