Врятувати життя: вчителі кропивницьких шкіл вчаться надавати першу домедичну допомогу

П'ятниця, 6 березня 2020 11:51

Вчителів шкіл у Кропивницькому вчили надавати першу домедичну допомогу. Організовані такі навчання в закладах освіти міста  за дорученням міського голови Андрія Райковича. Про це повідомила начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Майстер – класи для педагогів усіх шкіл обласного центру проводять представники обласної організації товариства «Червоного Хреста» та центру оперативно – тактичної підготовки «Цитадель». Ідею проводити такі навчання подали саме молоді інструктори «Цитаделі» під час зустрічі Андрія Райковича із активною молоддю міста.  Наукою рятувати життя мають володіти усі, переконані активісти, а вчителі – у першу чергу.  Тож, не гаючи час, почали  навчати педагогів, як діяти у разі виникнення загрози для життя та здоров’я дитини: розказують, як поводитись у випадку непрохідності дихальних шляхів, зупинки серця, кровотечі з носу, втрати свідомості, травмування, нападу епілепсії.

- Ми розуміємо важливість надання першої домедичної допомоги, - зауважила Лариса Костенко. – тому,  за дорученням міського голови Андрія Райковича проводимо ці заняття. Такі вміння для вчителів дуже важливі, адже можуть врятувати життя.

Заняття вже провели в 16 школах міста, проводитимуть навчання і далі.

Усі новини