«Врятувати від забуття»: молодих істориків запрошують до участі у конкурсі мультимедійних проектів

Понеділок, 12 листопада 2018 16:23

З метою підвищення інтересу молоді до української історії, збереження та відновлення національної пам’яті і подолання історичних міфів Міжнародний благодійний фонд національної пам’яті України проводить щорічний одинадцятий Всеукраїнський конкурс мультимедійних проектів «Врятувати від забуття» (анімаційних робіт молодих істориків).

Організаторами заходу виступили представники Інституту історії України НАН України, Спілка письменників України, центральні та місцеві органи влади.

Взяти участь у конкурсі запрошуються учні старших класів, студенти, молоді вчителі, молодіжні громадські організації та творчі спілки. На конкурс можна подавати як індивідуальні, так і групові проекти.

До участі у конкурсі приймаються мультимедійні проекти – аматорські документальні та ігрові фільми й відеоролики у форматі «.avi». Тривалість фільму не має перевищувати 8 хвилин, авторський текст має виконуватись українською мовою, а на початку відео роботи має бути чітко вказано назву відеоматеріалу та його авторів. Подані на конкурс роботи не рецензуються та не повертаються, а при використанні у мультимедійних проектах кадрів з фільмів, репортажів та інших відеоматеріалів, які не були зняті авторами проекту, необхідно зазначити автора відеоматеріалу. Крім того, до роботи слід долучити окремим файлом у форматі .doc анкету.

Конкурсні роботи та анкету учасника (учасників) слід надсилати на адресу vriatuvaty-vid-zabuttia@ukr.net до 1 грудня 2018. Протягом грудня 2018 року – січня 2019 року роботи переглядатимуть фахівці Інституту історії НАН України, і кращі з них у присутності авторів винесуть на розгляд Конкурсної комісії, яку очолює народний артист України Олександр Муратов.

Відзначення переможців відбуватиметься наприкінці січня 2019 року. Переможці нагороджуються Почесними грамотами, дипломами та грошовими преміями, отримують подарунки.

Усі новини