Воєнний стан в Україні не знімає із роботодавців відповідальність за належну оплату праці своїх працівників

Четвер, 30 березня 2023 17:37

Сьогодні, 30 березня, під головуванням заступника голови робочої групи - начальника відділу праці департаменту з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради Миколи Рибака відбулось засідання міської робочої групи з питань дотримання законодавства про працю.

Учасники засідання, окрім членів комісії - керівники підприємств, установ та організацій міста.

У зв’язку із воєнним станом в країні обсяги на виробництвах значно скорочуються,  певна кількість працівників переведена на неповний робочий день, багато працівників йдуть у відпустки за власний рахунок, однак поточну ситуацію міська влада не випускає з поля зору.

Комісія заслухала представників чотирьох кропивницьких підприємств,  де нарахували заробітну плату найманим працівникам у третьому кварталі  минулого року нижче мінімальної, та чотирьох підприємств, де взагалі є  заборгованість із заробітної плати.

Комісія взяла до відома інформацію, надану керівниками та представниками підприємств, щодо причин утворення заборгованості із заробітної плати та виплати заробітної плати у розмірі менше мінімальної, та наполегливо рекомендує  погасити таку заборгованість у повному обсязі.

Так, до прикладу, іще на етапі підготовки до засідання одне підприємство погасило свою заборгованість на суму 321,6 тис.грн.

Окрім цього, під час наради обговорили також питання співпраці по наданню інформації з Головним управлінням державної податкової служби у Кіровоградській області та з Головним управлінням статистики у Кіровоградській області.

Усі новини