Виконавчий комітет міської ради погодив перейменування вулиці Кропивницького на честь Героя України Ігоря Замоцького

Вівторок, 22 жовтня 2024 17:20

Виконавчий комітет Кропивницької міської ради підтримав пропозицію топонімічної комісії перейменувати в обласному центрі вулицю Олексія Єгорова на вулицю Ігоря Замоцького.

Відповідне рішення ухвалили члени виконкому під час засідання сьогодні, 22 жовтня.

Ігор Замоцький  - кропивничанин, захищав Україну у лавах 3 окремого полку спеціального  призначення імені князя Святослава Хороброго, брав участь в АТО/ООС. Під час повномасштабної війни продовжував боронити рідну землю та нищити російських окупантів.

Завдяки його професійним діям було знищено багато ворожої техніки, у тому числі важкої броньової, та особистого складу ворога. У травні 2022 року бійця нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Молодший сержант Ігор Замоцький  загинув 08 червня 2023 року в районі населеного пункту Благодатне Донецької області під час виконання бойових завдань із забезпечення безпеки і оборони України, відсічі збройній агресії російської федерації. Під час штурму він прикрив собою групу особового складу. Завдяки мужності Ігоря Замоцького бійці підрозділу залишилися живими, проте сам воїн отримав смертельне кулеметне поранення.

Посмертно захисника нагороджено орденом «За мужність» ІІ ступеня.  А 30 вересня 2024 року Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові Ігорю Замоцькому посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

- Ігор Замоцький наш земляк, Герой України, і ми увічнимо пам’ять про нього назвою вулиці у його рідному місті, вулицею, поряд із якою пройшли його шкільні роки, - відзначив секретар міської ради Олег Колюка. – Від початку повномасштабного вторгнення росії троє кропивничан отримали вищу державну нагороду України. Назва  вулиць на честь Героїв України передбачена Концепцією інтеграції українських маркерів у топонімічний простір Кропивницької міської територіальної громади, адже   топоніми є частиною міського символічного простору, вагомим чинником у формуванні національної свідомості та пам’яті жителів, відображенням їх ціннісних орієнтирів.

Виконком доручив управлінню культури і туризму забезпечити внесення проекту рішення на розгляд чергової сесії міської ради.

Цього дня члени виконкому погодили проекти рішень міської ради про внесення необхідних змін до низки галузевих програм соціально-економічного розвитку міста.

Виконком також підтримав ряд рішень у сферах містобудування та архітектури, освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства та спрямованих на забезпечення соціального захисту, житлових прав і прав дітей у Кропивницькому. 

Усі новини