Від малого підприємства до великого бізнесу: у Кропивницькому ЦПП вчилися фінансової грамотності

Четвер, 6 червня 2024 15:17

Драйвова подорож навчання, нетворкінгу та оновлення «фінансової прошивки» відбулася в Кропивницькому ЦПП.

З усіма охочими знаннями з цієї теми поділився бізнес аналітик, підприємець, автор бізнес-детективів та бізнес-ігор, засновник видавництва бізнес-літератури Роман Кузюк.

Зустріч складалася з двох частин.

Перша частина - бізнес-інтерактив, насичений веселими підприємницькими жартами. Роман Кузюк завдяки чіткій навичці виявляв слабкі ланки в бізнесі учасників та робив акценти на сильних сторонах, презентував книги власного видавництва, в основному це бізнес-детективи.

Друга частина – гра «Кінцевий бенефенціар 4.5.0», де підприємці-початківці, власники бізнесів, ветерани отримували корисний досвід, можливості для росту та інсайти.

Тренер створив та запатентував ігрову методику побудови бізнесу саме в українських реаліях, економіко-правовому середовищі України. Тому, гра передбачала дві модифікації: для підприємців та для ветеранського бізнесу.

За 3,5 години гри учасники йшли шлях від малого підприємця (ФОП) до великого бізнесу (АТ). На своєму підприємницькому шляху вони взаємодіяли з офшорами, справжньою бухгалтерією, Антимонопольним комітетом, кредитами та депозитами. В грі можна було бути бізнесменом, інвестором, військовим, банком, гравцем на біржі акцій. Багато ситуацій виявлених під час гри знайдуть своє застосування у житті.

Через гру учасники пропрацювали наступні питання: форми інвестування і управління фінансами; реєстрації та управління різними формами бізнесу: ФОП/АТ/ТОВ; введення спрощеної системи звітності; монополізація галузей економіки; ведення кредитно-фінансових відносин; формування пасивного грошового потоку; оподаткування; управління активами, ліквідністю; правове регулювання бізнесу.

Учасники тренінгу подякували Роману Кузюку за ці години трансформацій та «мозкового штурму».

Захід відбувся за підтримки Департаменту з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57