“Весняний книговир” розпочався у Кропивницькому

Четвер, 27 квітня 2017 18:04

Сьогодні, 27 квітня, в обласному центрі стартував черговий «Весняний книговир». На площі Героїв Майдану розташувалися видавці, автори книг, які представили увазі кропивничан свою друковану продукцію.

Влаштували під час книговиру і благодійний розпродаж книг, та збір коштів на користь учасників антитерористичної операції. До свята шанувальників книги сьогодні долучився і міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Очільник міста оглянув усі експозиції та придбав у видавців чимало книг для себе і всієї родини. Приємним сюрпризом для маленької дівчинки – учасниці свята став подарунок від Андрія Райковича. Книжка казок припала до душі юній книгоманці.

На думку міського голови - Кропивницький із року в рік нарощує власний потенціал як культурного, освіченого куточка в центрі України, де понад усе люблять читати книгу і є кому успішно займатися видавничою справою.

Минулого року за кошти міського бюджету почали друкувати збірки молодих поетів, а спільно з школярами у місті відродили традицію проведення цікавих «літературних салонів». На знак шани та поваги до письменника – земляка Юрія Яновського кропивничани розбудували в місті сквер його імені.

- Кожна написана, видана, прочитана книга – це всесвіт, це великі знання і неперевершені почуття, - відзначив Андрій Райкович, вітаючи учасників свята книги. - Я щиро вдячний від імені громади обласного центру організаторам, гостям, всім учасникам «Весняного книговиру». Ми пишаємось нашою творчою елітою, молодими літераторами. Місто почало видавати збірки талановитих молодих поетів. Я вітаю вас із гарною подією у культурному просторі нашого міста. Це справді – свято книги, свято українського слова!

Триватиме книговир у Кропивницькому до 29 квітня, тож придбати цікаву літературу кожен ще встигне.

Усі новини