Весняна «Хурделиця пам’яті» кропивницької поетеси Наталії Бідненко

Середа, 1 травня 2024 16:43

У Кропивницькому літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого відбувся творчий вечір поетеси, редакторки поетичних книг, громадської діячки Наталії Бідненко, присвячений дню народження нашої землячки. Ювілярка назвала його «Хурделиця пам’яті».

У творчому доробку письменниці – дев’ять поетичних книг: «Мелодия несбывшейся любви» (2004), «Ты был прекрасен, как Париж…» (2006), «Казалось, все давно испито…» (2007), «Инверсия любви» (2010), «Сумувало літо» (2011), «Якби не ти…» (2016), «Не цілуй мене, осене…» (2018), «Бузковий вечір» (2021), «Святе і грішне» (2023). Вона також упорядниця п’яти поетичних антологій.

Наталія Іванівна – лауреатка міської літературної премії імені Арсена Тарковського у номінації «Поезія» за книгу «Якби не ти…» (2018), обласної літературної премії імені Євгена Маланюка у номінації «Поезія» за книгу «Бузковий вечір» (2021), імені Леоніда Народового у номінації «Інтимна лірика» за поетичну добірку віршів у журналі «Сівач» (2022). 

Поетеса – членкиня ТО «Вітрила» (2006), Кіровоградської обласної організації Національної спілки письменників України (2017), ГО «Товариство письменників і журналістів імені Івана Франка» (2022).

Науковиця музею Тетяна Ревва на початку заходу  розповіла гостям про давню і щиру дружбу Наталії Іванівни з музеєм, про чисельні заходи, які відбувалися за участі поетеси, про ліричність і образність її віршів, особливості роботи над словом, оригінальний і неповторний творчий почерк.

Приємним сюрпризом для Наталії Бідненко став підготовлений музейниками відеоролик, у якому представлені родинні світлини та моменти участі ювілярки у творчих заходах.

Наталія Іванівна подякувала присутнім, своїм рідним та друзям, колегам по перу і прихильникам її творчості за підтримку і допомогу. Звучали нові поезії «Стукаю в ніч», «Коловорот життя», «Почуй мене», «Дві душі», «Твій кароокий сум» та інші, які увійдуть до наступної збірки.

Зі словами привітань, побажаннями наснаги та нових творчих здобутків до  пані Наталії звернулися письменник, журналіст, багаторічний очільник Кіровоградської обласної організації НСПУ Василь Бондар; голова Кіровоградської обласної організації НСЖУ Петро Мельник; письменник, гуморист, член Кіровоградської обласної організації НСПУ Борис Ревчун; голова Кіровоградського обласного творчого об’єднання «Вітрила» Олена Надутенко; поет Олександр Косенко.

Музичні дарунки звучали у виконанні гурту «Далі буде» («Гасне літо», «Німіють губи від жалю», «Осені ніжні вплітаю слова», відомих бардів Андрія Шульги («Осіння палітра», «Полотно»), Віктора Коваленка («І в осені теж можна жити»). Співавтором пісень є героїня творчої зустрічі.

За традицією директорка музею Лариса Хосяінова подарувала Наталії Бідненко афішу заходу і побажала ювілярці нових творчих звершень.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57