Вечір патріотичної поезії і пісні відбувся у Кропивницькому

Вівторок, 28 серпня 2018 10:07

У Кропивницькому Літературно-меморіальний музей І.К. Карпенка-Карого зустрів День незалежності України вечором патріотичної поезії та пісні.

Тема незалежності України  сьогодні актуальна, як ніколи. Вкотре український народ змушений відстоювати свій суверенітет та незалежність. Українські воїни на Сході України демонструють зразки високої громадянської мужності, героїзму, самопожертви, відданості національній ідеї.

Тож, цілком логічно, що у творчому доробку літераторів та композиторів Кіровоградщини є чимало віршів та пісень патріотичного спрямування.

Гості, які завітали до музею у цей день мали можливість прослухати поезії Миколи Барабулі («Я не хочу війни», «Пам’ять», «Перемога»), Романа Любарського (Одлетів в безодню білогривий кінь», «Весна. Її не зупинити плин», «Істина»), Павла Чорного («Мій край», «Містерія АТО», «Як лелечий рід калину рятував у злу годину»). У їх віршах знайшла відображення тема історичного минулого нашої держави і здобуття Україною незалежності, патріотичного виховання молодого покоління, складні політичні реалії сьогодення, війна на Сході України.

Справжнім музичним дарунком усім присутнім став виступ відомого у Кропивницькому поета, композитора, барда Андрія Шульги У його виконанні прозвучали пісні «Вічне джерело» (слова М. Левандовського), «Не спи моя рідна земля» (слова і музика С. Фоменка), «Волонтери» (слова П. Чорного).

Заключним акордом вечора став виступ дуету «ПараЛелі», який виконав пісні на слова поетів Кіровоградщини Анатолія Курганського, Антоніни Корінь, Наталії Бідненко, Олени Надутенко.

 

Т. Ревва, старший науковий співробітник

музею І.К. Карпенка-Карого

 

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13