В Україні змінюються підходи до організації харчування школярів
Від початку нового, 2021 року, в Україні вносяться корективи в організацію харчування школярів. На цьому акцентував увагу Кропивницький міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 21 грудня.
Міністерством охорони здоров’я прописаний новий санітарний регламент, де визначено, які продукти можна використовувати для приготуванні їжі у їдальнях закладів освіти, а що заборонено. Очільник міста поставив завдання профільному заступнику Сергію Колодяжному та керівництву управління освіти детально опрацювати новий нормативний документ та ознайомити з ним батьків учнів.
- Будь - ласка, комунікуйте з дитячими дієтологами, дитячими лікарями, щоб отримати фахові поради, навчити шкільних кухарів, - наголосив Андрій Райкович. - Робіть це публічно. І, відповідно до вимог і нових стандартів, працюйте над замовленнями харчових продуктів у наступному році. Постанова Кабміну набирає сили з 01 січня - часу мало. Працюємо!