В Україні стартує інформаційно-освітня кампанія з підвищення рівня кібергігієни громадян

Середа, 17 квітня 2024 15:53

Головна мета кампанії — підвищити загальний рівень обізнаності про загрози, що існують онлайн, та навчити українців основам кібергігієни.

- Кібербезпека є важливою складовою національної безпеки України й колективної безпеки цивілізованого світу. І дбати про кібербезпеку має кожен громадянин, незалежно від соціального статусу чи вікової категорії, оскільки це безпосередньо впливає не лише на особисту безпеку, а й на безпеку в країні в цілому. Тому для підвищення обізнаності, інформування людей про потенційні кіберзагрози та надання їм необхідних навичок для ефективного зменшення ризиків, ми розпочинаємо цю інформаційну кампанію з кібергігієни – зазначив заступник секретаря РНБО України Сергій Демедюк.

Матеріали кампанії фокусуються на простих і зрозумілих правилах кібербезпеки, яких люди часто не дотримуються у побуті: регулярна зміна паролів, перевірка посилань, за якими. переходять користувачі, перевірка надійності мережі Wi-Fi, до якої підключаються ґаджети.

Це вже друга хвиля кампанії з покращення кіберграмотності українців: перша успішно пройшла з вересня 2022 до вересня 2023 року. Щоб забезпечити тривалий і стійкий вплив, кампанія продовжується та постійно вдосконалюється, адаптуючись до нових загроз та залучаючи нових користувачів мережі для створення безпечного онлайн-простору в Україні.

Детальніше за посиланням.

Всеукраїнська інформаційно-освітня кампанія з підвищення рівня обізнаності населення України щодо кіберзагроз та основних правил кібергігієни реалізується CRDF Global в Україні за підтримки U.S. Department of State та за сприяння Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України та Міністерства освіти і науки України, а також за інформаційної підтримки «Всеукраїнська школа онлайн», ГС «Освіторія» та Київ Цифровий.

 

Матеріал: Національний координаційний центр кібербезпеки

Усі новини