В ДЮКах міста відбулися різноманітні заходи до Дня української писемності і мови

Понеділок, 12 листопада 2018 16:15

Чимало дітей і підлітків міста Кропивницького люблять проводити свій вільний час в дитячо-юнацьких клубах міста. Адже у більше ніж 80 гуртках і спортивних секціях з різних напрямів кожен із вихованців має змогу займатися своїм улюбленим видом спорту, захопленнями, справами, розвивати і реалізовувати свої здібності та творчість.

Так, і минулого тижня, в дитячо-юнацькому клубі «Скіф» педагоги підготували і провели з вихованцями цікаву бесіду на правову тематику, переглянули тематичну мультипрезентацію «Права свої знай та про обов’язки не забувай». Також діти з великим бажанням взяли участь у майстер-класі «Веселі кексики».

До Дня української мови та писемності у клубі пройшла книжкова виставка «До мови доторкнімось серцем», книжки для виставки допомогли підготувати працівники бібліотеки - філії №18.

До дитячо-юнацького клубу «Зоряний» завітали працівники бібліотеки з тематичною виставкою книг для дітей «Рідна мова калинова», присвячену Дню української писемності і мови. Вихованці підготували для своїх гостей невеликий концерт: діти співали українські пісні та читали вірші.

Під час проведення тематичної години, присвяченої Дню української писемності та мови в дитячо-юнацькому клубі «Ровесник» вихованці середніх і молодших груп Зразкового хореографічного ансамблю «Метелиця» почули теплі і ніжні слова про нашу рідну українську мову. Педагог-організатор Тетяна Бойко за допомогою загадок та конкурсів розкрила вихованцям красу й багатство нашої мови. З жвавим інтересом діти слухали розповідь про історію становлення української мови.

У дитячо-юнацькому клубі «Чайка» до Дня української писемності та мови відбувся конкурс на краще читання віршів українських поетів.

Саме такі пізнавальні заходи з неординарним підходом до вивчення мови допомагають дітям глибше пізнати та прищеплюють любов до рідної мови.

Усі новини