Успішного творчого шляху під переможним українським небом: у Кропивницькому привітали випускників художньої школи Олександра Осмьоркіна

Понеділок, 10 червня 2024 11:48

Ось і завершився навчальний рік для учнів та викладачів художньої школи імені Олександра Осмьоркіна у Кропивницькому. Юні художники з жовтня минулого року проводили заняття у виставкових залах музею, який став для них своєрідним арт-укриттям під час війни і надав можливість здобувати знання з образотворчості попри всі повітряні тривоги.

Символічно, що й випускний вечір також відбувався в музеї художника і педагога, чиє ім’я носить школа, професора живопису Олександра Осмьоркіна, який тридцять років свого життя присвятив мистецькій педагогіці в провідних художніх вищих навчальних закладах того часу. Знаковість цієї події ще й в тому, що цьогоріч і школа, і музей відзначають свої ювілеї – школа 65-річчя створення, а музей 30-річчя  відкриття для відвідувачів.

Тож, у музеї, в п’ятницю, 07 червня, панувала справжня мистецька атмосфера, а меморіальна зала ледве вміщувала юних художників та їхніх батьків, які з квітами та подарунками прийшли привітати митців з урочистою подією. Відкрився захід виконанням Державного Гімну України, а сині та жовті повітряні кульки в руках талановитої молоді підкреслили патріотичність події у залі, де експонується художня виставка на тему: “Портрети сучасників на тлі війни”.

Директор школи Ганна Тимофієнко привітала випускників, вручила їм Свідоцтва про закінчення художньої школи, а відмінникам ще й Похвальні листи та побажала щасливого життєвого і творчого шляху. Теплі слова вітань на адресу випускників лунали також від завуча школи Тетяни Бондарь, викладачів Ірини Зантарії, Володимира Плітіна, Олександра Кривка, Поліни Одуд та Романа Ткаченка. Прозвучали під час виступів і слова вдячності від педагогічного колективу школи, учнівської та батьківської спільноти на адресу музейних співробітників за надану можливість плідно творчо працювати та навчатися. А завершилася мистецька подія традиційною фотосесією випускників з викладачами та батьками в залах музею та біля його ошатної будівлі.

Колектив музею щиро бажає випускникам художньої школи здійснення мрій та творчих планів під переможним українським небом, успішної самореалізації в дорослому житті та активної участі в розбудові України!

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17