URC 2024: Делегація Кропивницького презентує у Берліні три важливих проєкти розвитку громади

Середа, 12 червня 2024 15:46

"Об'єднані в захисті. Об'єднані у відновленні. Сильніші разом" – це гасло цьогорічної вже третьої за ліком Міжнародної конференції з відновлення України, яка триває у Берліні. Держави і міжнародні організації обговорюють плани допомоги Україні у відновленні  після руйнівної російської агресії.

У роботі форуму бере участь і делегація Кропивницького на чолі із заступником міського голови Олександром Мосіним. На стенді обласного центру представлені три актуальних для забезпечення життєдіяльності територіальної громади   проекти: модернізація системи теплопостачання,  будівництва житла для ВПО та реконструкція дитячого медичного центру.

- Форум URC 2024 - це презентація можливостей  і потреб українських громад, - відзначив Олександр Мосін. -  Тут ми ведемо активні перемовини і діалоги, щоб знайти таку необхідну для реалізації цих проєктів міжнародну фінансову підтримку.  Але не тільки. Ми спілкувалися  також із представниками міжнародних фондів з питань культури і результатом буде наше приєднання до платформи з обміну досвідом між музеями  України, Німеччини та Швейцарії.  За запрошенням польських партнерів в освітній галузі Кропивницький стане учасником проекту "UKRAINIAN STUDIES", а з допомогою німецьких партнерів Кропивницький  долучиться до Міжнародного альянсу за мир та єдність в Європі, що відкриє нашим школярам  ширші можливості спілкуватися зі своїми ровесниками у  Німеччині. Інвестори і експерти – практично вся Європа. Це шанс заявити потреби і можливості кожної громади.

В Міжнародній конференції з відновлення України беруть  участь  понад 600 представників українських, німецьких і міжнародних компаній із таких галузей, як енергетика, охорона здоров'я, логістика та озброєння, а також представники муніципалітетів і громадянського суспільства.

Наголошується, що вперше на Конференції з відновлення України, Німеччина як співорганізатор, зробить акцент на соціальному відновленні у таких сферах, як освіта, охорона здоров'я, громадський сектор, а також на відновленні громад і регіонів.

Для забезпечення якнайшвидшого вступу України до ЄС акцент також робиться на необхідних реформах в Україні. У межах близько 30 панелей учасники розглянуть цей широкий спектр тем під гаслом «Об'єднані у захисті. Об'єднані у відновленні. Сильніші разом!

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57