Управління освіти Кропивницької міської ради рекомендує закладам освіти перейти на дистанційне навчання

Четвер, 27 січня 2022 15:49

Управління освіти Кропивницької міської ради звернулося до адміністрацій закладів освіти Кропивницького з рекомендаціями перейти на дистанційну форму навчання. Про це повідомила начальниця управління освіти Лариса Костенко під час брифінгу в міській раді сьогодні, 27 січня.

Свої рекомендації надіслало також Міністерство освіти і науки України із пропозиціями організувати освітній процес із використанням технологій дистанційного навчання для учнів середньої та старшої школи. Враховуючи погіршення епідемічної ситуації саме серед учнів та вихованців кропивницьких навчальних закладів, профільне управління готує відповідне рішення.

- По закладах загально середньої освіти показник захворюваності на ГРВІ у понеділок становив 7%, у вівторок — 8%, вчора -  це вже було 20%, а сьогодні — 27% наших учнів навчаються дистанційно, або це 7039 дітей і 270 класів відповідно. Хворіють і 175 працівників навчальних закладів, серед них 25 — на ковід. Така ситуація якраз і говорить про те, що навчальним закладам міста краще перейти на дистанційну форму навчання, - наголосила посадовиця.

За словами Лариси Костенко, очолюване нею управління вже готує лист для закладів освіти зі своїми рекомендаціями.

- Управління  готує лист, щоб в навчальних закладах розглянули на педагогічних радах можливість переходу із 31 січня на навчання з використанням дистанційних форм роботи. Ми рекомендуємо зробити це терміном  на 2 тижні, але заклади освіти самостійно прийматимуть рішення. Є заклади, зокрема НВО №6, що вже з вівторка працюють дистанційно, тому ці терміни в закладах можуть коригуватися. Перші-четверті класи навчатимуться в школах за умови нормальної епідситуації в них. Дошкільні навчальні заклади продовжують працювати у звичайному режимі. Ці рекомендації стосуються і професійно-технічних навчальних закладів, - зазначила начальниця управління освіти.

Звернулася Лариса Костенко і до батьків кропивницьких школярів:

- Прошу батьків із розумінням поставитися до ситуації. І якщо у дітей є симптоми застуди — залишайте їх вдома і не ведіть до школи чи дитячого садочка, звертайтеся до лікарів.  Ми діємо на випередження і не хочемо дочекатися того моменту, коли за санітарним регламентом муситимемо йти на більш жорсткі вимушені заходи, - підсумувала посадовиця.

Усі новини