Учасники Академії інтегрованого розвитку міст здійснять урбаністичний аналіз перехрестя вулиць Тельнова і Вокзальної у Кропивницькому

Четвер, 25 жовтня 2018 20:08

Сьогодні, 25 жовтня, у Кропивницькому розпочала свою роботу шоста Академія інтегрованого розвитку міст. В рамках конференції її учасники провели урбаністичний аналіз однієї з локацій обласного центру: перехрестя вулиць Євгена Тельнова та Вокзальної.

За словами куратора заходу, директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Андрія Паливоди, це місце у Кропивницькому було обране свідомо - через надзвичайно пожвавлений рух транспорту у місці перетину двох магістралей.

Крім того, з усіх боків перехрестя оточують об’єкти торгівлі та місця великого скупчення людей, такі як автостанція та парк відпочинку. Тут також облаштовано підземний перехід, який так і не був добудованим і, нарешту, саме тут починається обмеження руху вантажного транспорту в напрямку центру міста. Все це в комплексі створює значні незручності для містян.

- В рамках сьогоднішньої діяльності ми опрацюємо та проаналізуємо дане перехрестя з наукової точки зору і завтра в групах розкладемо ситуацію на складові, які суттєво впливають на життя нашого міста: екологічну, економічну та доступніст для усіх категорій населення, - повідомив Андрій Паливода. - Ми хочемо створити прецедент наукового підходу до вирішення проблем у нашому місті, пов’язаних з мобільністю, з покращенням трафіку людей, щоб у майбутньому при плануванні нових об’єктів, використовувати цей досвід. Це дасть можливість, зокрема, підвищувати рівень безпеки на перехресті для пішоходів та водіїв, знижувати рівень викидів СО2 в повітря тощо.

Андрій Паливода також наголосив, що напрацьовані рекомендації учасників Академії, надані пропозиції обов’язково будуть реалізовані у Кропивницькому.

- Для нас це не просто теоретична робота, а підгрунтя і шанс скористатися досвідом інших міст, почути точку зору представників європейського співтовариства, як зробити Кропивницький зручнішим, екологічнішим і безпечнішим, - підкреслив директор департаменту.

Усі новини