У соціальних закладах Кропивницького буде забезпечений щоденний моніторинг та дієвий контроль на усіх об’єктах будівництва.

Понеділок, 6 лютого 2017 14:36

Сьогодні, 6 лютого, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович наголосив на необхідності впровадження дієвого і системного контролю за якістю і термінами виконання ремонтних робіт на будівельних об’єктах у соціальних закладах обласного центру.

Минулого тижня очільник міста без попереджень відвідав кілька будівельних майданчиків. Під час інспекції перевіряв температурний режим в закладах освіти і охорони здоров’я та дотримання графіків ремонтів і якість робіт.

До будівельників, що здійснюють реконструкцію інсультного центру у Андрія Райковича виникла низка зауважень.

- Це серйозний пусковий об’єкт, – зауважив міський голова. - Робота просувається, але не так, як необхідно. Якби там щодня був головний лікар, був забезпечений системний контроль з боку управління охорони здоров’я, ситуація була б дещо іншою. Маю на увазі і темпи, і якість. Взагалі прошу підготувати окремий план - «дорожню карту» по цьому центру. Маю на увазі: терміни відкриття, кадрового забезпечення, детальний перелік всього медобладнання, яке ми туди встановимо.

Тож вже тепер керівництво управління охорони здоров’я має вирішувати питання, чи забезпечене місто необхідним медичним персоналом, який би почав працювати в інсультному центрі. Андрій Райковича щера з наголосив на тому, що якість надання медичних послуг в місті має бути надзвичайно високою, адже Кропивницький – обласний центр.

Звернувся очільник міста і до управління освіти. - Всі школи, де ми ремонтуємо систему подачі тепла, спортзали, де встановлюємо системи доочистки води, мають бути під щоденним вашим контролем і контролем управління капітального будівництва. Мене не влаштовують розмови про кінець року, початок року, проблеми з відкриттям фінансування і таке інше. Там працюють потужні підрядники. Тому якість роботи і дотримання графіків – це особиста відповідальність не лише будівельників, а й директорів шкіл, і керівництва профільного управління.

Після поїздки низка питань у міського голови лишилася і щодо загального стану навчальних закладів, особливо харчоблоків та їдалень. Наприклад в школі № 25 видно, що контроль є. На відміну від ЗОШ №4 та №19. Керівники закладів отримали зауваження від міського голови, і рекомендацію працювати якісніше. Робити ревізії по школах та садках міський голова буде і надалі. Попереджати про них – не буде.

Усі новини