У середмісті Кропивницького вандали поперекидали термочаші з квітами

Четвер, 13 червня 2024 13:47

Сьогодні, 13 червня, безпекові чати міста сколихнули новини не про чергові акти тероризму від наших сусідів рашистів, а про інших злодіїв, які живуть поряд з нами. Справжні вандали поруйнували окрасу міста, над якою озеленювачі КП “Благоустрій” працювали майже місяць — вертикальні термочаші вагою понад сто кілограмів перекинуті лежали на клумбах разом із понівеченими в них квітами.

На цьому вандали не зупинились - вже другу ніч поспіль в Центральному сквері виривають крани для поливу, а окрім цього там також поперекидали стокілограмові бетонні урни.

Чи й варто говорити в якому розпачі спостерігали за наслідками нічного безчинства працівники “Благоустрою” разом із головною агрономкою підприємства Альною Вороною. Та й перехожі містяни, спостерігаючи цю жахливу картину, не могли стримати емоцій і дібрати цензурних слів.

- За мої 25 років, що я працюю, так масово понівечили квіти в місті вперше. Сьогодні, я вже просто плакала, - не стримуючи емоцій, ділиться Альона Ворона. - Я слідкую за різними обговореннями в соціальних мережах міста, де часто пишуть як гарно в Олександрії, чи в Черкасах. Так в нас би теж було не менш гарно, якби порядних містян було більше. Ви не уявляєте, яка це колосальна робота була вкладена в ці квітники. В одну вертикальну термочашу було висаджено 12 ампельних сурфіній, кожна з них коштує 150 гривень. От і рахуйте лише приблизні збитки, якщо таких чаш перевернули 5 штук. А ще ж робота, щоденний полив, щотижня підживлення...

Це ж якої сили необхідно було докласти, щоб перевернути ці чаші — дивуються, всі, хто мав справу з цими вертикальними конструкціями. Мало того, що самі вертикальні чаші дуже важкі, так іще кожна із них була прикріплена до ґрунту трьома металевими прутами, їх повитягували і частина просто зникла.

Тільки уявіть, встановлювали ці конструкції групи працівників по 6 чоловік. Так само і бетонні урни в Центральному сквері - жінки-озеленювачки, до прикладу, самотужки їх зрушити з місця не можуть, тільки з допомогою чоловіків — двох, а то й трьох.

Чи вдасться всі квіти врятувати і відновити Альона Ворона не береться прогнозувати, звісно, вона зі своєю командою старатиметься це зробити. Наразі чаші повернули на місця, де це можливо, квіти підживлять і спостерігатимуть за їх відновленням.

На місце події головна агрономка КП “Благоустрій” вже зранку викликала поліцію. За її словами, звертається вона до правоохоронних органів регулярно, бо ж і акти вандалізму в місті не поодинокі. Вона пригадала, як минулого року покрали висаджені  троянди на вулиці Незалежності. А цьогоріч з тисячі висаджених багаторічних кущів лаванди, вже вкрали триста. І  таких невтішних прикладів іще можна наводити багато, то ж чи й треба вороги, коли маєш таких “друзів” у громаді, де живеш, питання риторичне...

Усі новини