У міській раді попередили власників приймальних пунктів металолому: комунальні підприємства не здають в брухт кришки люків і двигуни ліфтів

Четвер, 16 березня 2017 16:48

Перспективи співпраці міської влади і органів поліції обговорили сьогодні під час спільної робочої зустрічі заступник міського голови Олександр Грабенко і начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко.

В обговоренні активну участь взяли керівники виконавчих органів міської ради та підрозділів поліції.

Особлива увага учасників зустрічі була приділена крадіжкам комунального майна. Постійне викрадення кришок каналізаційних люків, решіток зливових каналізацій, кабелів і двигунів ліфтового господарства, автомобільних акумуляторів змушують комунальників відшукувати резерви і в без того не переповнених бюджетах своїх підприємств на постійне відновлення вкраденого. Крім того, відзначив начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко, відсутність люка, чи пошкоджений кабель – це загроза життю і здоров’ю мешканців міста.

Як правило, увесь вкрадений метал розбивається і здається на приймальні пункти металолому. При цьому крадіїї бувають настільки нахабними, що рекомендуються, як працівники комунальних служб, які принесли власне несправне майно.

Віктор Кухаренко попередив власників таких пунктів – комунальні підприємства ніколи не здають у брухт вироби із металу, у тому числі люки і двигуни від ліфтів. А от нехтування законом і співпраця з металевими вандалами рано чи пізно, але обов’язково приведе на лаву підсудних.

Про випадки обкрадення шкіл і дитячих садочків у Кропивницькому повідомила начальник упраління освіти Лариса Костенко. За її словами, кількість таких крадіжок значно поменшала, після того, як у закладах почали встановлювати сигналізації, камери відеоспостереження і передавати приміщення під охорону.

На необхідності якнайширшого використання засобів технічного спостереження на території міста наголосив під час зустрічі і Олександр Грабенко. Їх застосування, з практики інших міст значно зменшує кількість правопорушень і допомагає розкривати злочини за “гарячими слідами”. Для прикладу, у місті Кам’янському, за кількістю населення близькому до Кропивницького, на території міста вже встановлено 100 камер відеоспостереження.

- Такий проект має стати реальністю і в Кропивницькому, - відзначив Дмитро Авдієнко. – Для цього поліція спільно з міською владою завершує розробку програми “Безпечне місто” і після опрацювання деталей вона буде винесена на одне із засідань міської ради. Програма передбачає організацію повного відеоконтролю за публічними місцями.

У той же час депутат міської ради Олег Краснокутський звернув увагу на необхідності приділяти рівну увагу технічному забезпеченню за програмою “Безпечне місто” кожному мікрорайону обласного центру.

- Щоб не вийшло, що у спальних мікрорайонах змонтують 20 камер, а на Новомиколаївці, де криміногенна ситуація не краща, дві, - підкреслив депутат.

У міській раді не обійшлося і без слів подяки на адресу Кропивницької поліції. І Олег Краснокутський, як директор міського Центру соціологічних служб для дітей, сім’ї і

молоді і начальник спецінспекції міської ради Андрій Максюта висловили вдячність представникам поліції за тісну співпрацю.

- Сьогодні ми маємо максимальний рівень взаємодії, - відзначив у розмові Андрій Максюта. – Наші спільні рейди з патрульною поліцією місцями несанкціонованої торгівлі і участь у спільних комісіях разом із інспекторами національної поліції під час перевірок пуктів прийому металобрухту стали набагато ефективнішими.

- Відкритий діалог влади і поліції був сьогодні обопільно корисним, - переконаний Олександр Грабенко. – Ми мали чесну розмову про всі проблеми, які маємо у місті, намітили заходи, які допоможуть у боротьбі з такими негативними явищами, як вулична торгівля, незаконний продаж алкогольних напоїв, поруження режиму роботи закладами ресторанного господарства.

Усі новини