У міській раді Кропивницькому вивчатимуть стан орендованих земельних ділянок, які не використовуються за призначенням

Середа, 28 лютого 2018 15:51

Сьогодні, 28 лютого, відбулося чергове засідання постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

На розгляд комісії було запропоновано 21 проект рішеня міської ради Кропивницького та кілька додаткових, які потребували негайного вирішення.

Одним із перших депутати розглянули питання щодо земельних ділянок, які знаходяться в оренді, але не використовуються за призначенням три і більше років. У Кропивницькому нараховується 45 таких ділянок. Начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Родіон Владов запропонував створити спеціальну комісію, до складу якої, крім депутатів, також входитимуть працівники Спеціалізованої інспекції та представники Держгеокадастру. Головним завданням комісії має стати складання акту обстеження земельної ділянки.

Натомість члени депутатської комісії відхилили пропозицію Родіона Владова та надали доручення управлінню земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища підготувати інформацію про надходження коштів до міського бюджету від кожної ділянки, зазначеної у переліку і надати її для розгляду на наступному засіданні. Голова комісії Олександр Шамардін запропонував також ініціювати процедуру розірвання договорів з безвідповідальними орендарями, які утримують надані їм ділянки у неналежному стані або не сплачують за їх оренду взагалі.

Цього дня під час засідання була розглянута петиція депутата Михайла Бєжана щодо втілення в життя ідеї встановлення в обласному центрі пам’ятника українському виконавцю Андрію Кузьменку (Кузьмі Скрябіну).

- До мене за підтримкою звернулись культурні діячі та молодь нашого міста з ініціативою створити петицію про виділення земельної ділянки для встановлення пам’ятника Кузьмі Скрябіну. Розробка проекту і встановлення відбуватимуться за кошти меценатів та громадськості, необхідно лише знайти місце для монумента. Як варіант ми розглядали територію скульптурно-фонтанного комплексу “Пантери”, - зазначив автор петиції Михайло Бєжан. - За задумом авторів, це має бути місце відпочинку молоді, а не звичайний пам’ятник, до якого покладатимуть квіти.

Сьогодні члени комісії вирішили підтримати петицію, а питання виділення земельної ділянки розглядатиметься на наступних засіданнях профільної комісії.

Усі новини