У міській раді Кропивницького створені всі умови для оприлюднення депутатами звітів за результатами своєї діяльності

Середа, 15 серпня 2018 12:33

Депутати міської ради Кропивницького мають усі можливості, щоб оприлюднити звіти за результатами своєї діяльності на офіційному сайті міськради. Це відзначила начальник управління апарату міської ради Людмила Масло під час прес-конференції 14 серпня.

- На офіційному сайті міської ради Кропивницького створений спеціальний розділ, присвячений депутатській діяльності, - звернула увагу Людмила Масло. – Для всіх 42 депутатів відкриті іменні профайли, де вони мають можливість оприлюднювати необхідну інформацію, у тому числі звіти. Ми розміщуємо їх повідомлення у тому вигляді, в якому вони надходять до нас. Це можуть бути текстові звіти, а можуть бути і відеосюжети.

В рамках прес-конференції регіональний координатор ініціативи «Активна громада» ВГО «Інститут Республіка» Анатолій Стоян поінформував журналістів про результати дослідження щодо звітування депутатів через офіційний веб-ресурс міської ради. За його інформацією на сайті міськради Кропивницького у 2018 році  оприлюднили підсумки своєї діяльності  27 депутатів, тобто 64,3% від загальної кількості.

- Із 42 депутатів міськради міста Кропивницького – 27 осіб прозвітували про свою діяльність перед виборцями за 2017 рік, - акцентував увагу Анатолій Стоян. - Минулого ж року депутати Кропивницького були одні з найкращих в Україні щодо звітування з показником 92,85%, або 39 з 42 депутатів. Серед міських рад із такою кількістю депутатів найкращий показник має Краматорськ – 100%. У Рівного – 88%, у Житомира – 78,5%. Найменше прозвітувало депутатів у Чернівцях – 4,2%.

За аналізом депутатських звітів, найбільше кропивницькі депутати приділяли увагу  вирішенню  проблем ремонту та встановлення зовнішнього освітлення (41 згадка), надання спонсорської та матеріальної допомоги (20), внутрішніх ремонтів в житлових будинках (18), встановлення дитячих майданчиків (14), поточних та капітальних ремонтів доріг на прибудинкових територіях (14 згадок).

Усі новини