У міській раді Кропивницького спільно шукали відповіді на питання забезпечення соціального захисту дітей з прийомних сімей

Четвер, 11 квітня 2019 15:36

Сьогодні, 11 квітня, у міській раді Кропивницького під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби відбулася робоча нарада за участю керівників управління охорони здоров’я, управління молоді та спорту, управління освіти, управління розвитку транспорту та зв’язку та управління з питань захисту прав дітей.

До розмови залучили також прийомних батьків, батьків-вихователів, які проживають в обласному центрі та виховують дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та директор комунального закладу «Дитячий будинок «Наш дім».

Одним із головних питань, яке порушили батьки у міській раді, стало питання соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

- У сучасних умовах реформування медичної галузі надзвичайно важливим є проходження дітьми-вихованцями поглиблених медичних оглядів, адже їх вони повинні проходити двічі на рік, - зазначила одна з батьків-вихователів. - Тому є сенс започаткувати графіки проведення таких оглядів.

Критично прийомні батьки висловились і щодо питання транспортного обслуговування дітей вищезазначеної категорії. Навіть за наявності бланка єдиного квитка дітей можуть висадити із маршрутних таксі. Діти не можуть зорієнтуватися, де саме вони опинилися, телефонують дорослим задля отримання допомоги. І такі факти є непоодинокими.

Напередодні сезону відпочинку батьки порушили також питання літнього відпочинку для дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Діти іноді не виявляють бажання відпочивати без прийомних батьків або батьків-вихователів, іноді не досягли відповідного віку для самостійного відпочинку у таборі, а тому питання організації саме сімейного відпочинку стоїть сьогодні досить актуально. Тому голова міської Громадської ради Леонід Лузан, який взяв участь у нараді,  запропонував дітям – підліткам оздоровитися і одночасно  пройти вишкіл у таборі військово-патріотичного виховання. А батьки-вихователі можуть скористатися можливістю і  долучитися до такого активного літнього відпочинку у якості інструкторів.

Усі новини