У міській раді Кропивницького шукали ефективні шляхи протидії домашньому насильству

П'ятниця, 29 листопада 2019 11:58

«Домашнє насилля у Кропивницькому. Міфи та реалії». Під такою назвою, 28 листопада, у міській раді відбулось засідання тематичного круглого столу.

Обговорення важливої для громади теми, за участі заступника міського голови Наталії Дзюби,  зібрало представників громадських організацій, депутаток міської ради, представників національної поліції.

За інформацією заступника начальника Головного управління національної поліції в Кіровоградській області Олексія Ніколаєва, із 06 листопада у Кропивницькому запрацював новий підрозділ поліції – мобільна група реагування на факти вчинення домашнього насильства, яка виїздить виключно на виклики з приводу домашнього насильства.

- За цей короткий проміжок часу мобільною групою здійснено 394 виїзди на повідомлення про факти вчинення домашнього насильства, з яких 170 - підтвердилось. Всього складено 127 протоколів про адміністративні правопорушення, 85 кривдників поставлено на профілактичний облік та винесено 62 термінових заборонних приписів», - зазначив Олексій Ніколаєв.

До міської ради звернулись громадські організації: Асоціація жінок України «Дія», «Територія успіху», «Батьківська рада Кропивницького», «Серця матерів» з ініціативою створення Центру надання допомоги жертвам домашнього насильства та Притулку для жертв домашнього насильства.

Директор Кропивницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Краснокутський зазначив, що потреба в такому центрі є. Проте для його створення необхідне фінансування та виділення окремого приміщення.

- Поліція приписи винесла, кривдника виявила, а що робити далі? Один із варіантів — це створення центру у структурі соціальних служб, - зауважив Олег Краснокутський.

- Ця ініціатива своєчасна та  необхідна. Міська влада всіляко сприятиме у її реалізації, - підкреслила Наталія Дзюба. -  Надалі нас чекає нелегка робота з депутатським корпусом щодо створення цього Центру. Це кошти, приміщення, інші витрати. Маємо надію на розуміння депутатів та необхідність створення такого закладу. Починаємо працювати!

За результатами дискусії учасники круглого столу визначили основні напрямки попередження та протидії насильства шляхом надання консультативних послуг, запровадження корекційних програм для кривдників та реабілітаційних програм для жертв домашнього насильства.

Крім того, по завершенню круглого столу учасники заходу прийняли  резолюцію протидії домашнього насильства. У ній ухвалена ініціатива створення Центру надання допомоги жертвам домашнього насильства коштом міського бюджету в комунальній квартирі та облаштування притулку для жертв домашнього насильства коштом міського бюджету.

Усі новини