У Кропивницькому запрацює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги

Середа, 9 січня 2019 10:03

Таке рішення затвердив виконавчий комітет міської ради під час засідання вчора, 08 січня.

Мобільна бригада — це спеціалізована служба підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Очолить службу директор Кропивницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, депутат міської ради Олег Краснокутський. До складу бригади також увійдуть: представник відділу превенції патрульної поліції, управління молоді та спорту, управління з питань захисту прав дітей міської ради, дільничний офіцер, психолог та соціальний педагог.

- Метою діяльності мобільної бригади є надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики відповідно до їх потреб, - поінформував членів виконкому Олег Краснокутський. - Мобільна бригада надаватиме соціальні послуги шляхом проведення фахової консультації за допомогою телефонного зв’язку, з виїздом у спеціально організованому транспорті до місця проживання чи перебування постраждалих осіб.

За словами депутата, основними завданнями мобільної бригади є: надання психологічної допомоги постраждалим особам; реагування та надання не пізніше ніж протягом однієї доби соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, які потребують термінової допомоги, зокрема шляхом кризового та екстреного втручання; інформування постраждалих осіб щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства; роз’яснення постраждалим особам їх прав, визначених законом, можливостей отримання допомоги від суб’єктів та доцільності її отримання; провадження інформаційно-просвітницької діяльності щодо форм, проявів та наслідків насильства, формування нетерпимого ставлення громадян до цих явищ, а також щодо заходів у сфері запобігання та протидії насильству.

Відповідно до положення про мобільну бригаду послуги постраждалим особам надаватимуться незалежно від місця їх реєстрації або місця проживання. Надання послуг постраждалій особі за фактом вчинення стосовно неї насильства може тривати не більше, ніж три місяці. Соціально-психологічна допомога постраждалій особі надається мобільною бригадою безоплатно.

Фінансування діяльності мобільної бригади здійснюється за рахунок коштів, передбачених Програмою соціальної підтримки, розвитку та становлення сімей, дітей та молоді міста Кропивницького. Контроль за діяльністю мобільної бригади здійснюється міською радою відповідно до законодавства.

Усі новини