У Кропивницькому за чотири роки реалізовано 51 проєкт громадської ініціативи

П'ятниця, 29 січня 2021 15:50

Сьогодні, 29 січня, у Кропивницькій міській раді відбулося перше засідання нового складу координаційної ради з питань громадського бюджету під головуванням заступника міського голови Михайла Бєжана.

Засідання розпочали зі звіту директорки департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Ніни Рахуби про стан реалізації проєктів-переможців конкурсу громадського бюджетування та визначення завдань на 2021 рік по забезпеченню їх реалізації.

- За весь період проведення конкурсу “Громадський бюджет” з 2017 по 2020 роки у Кропивницькому в його рамках була реалізована 51 громадська ініціатива. З числа проєктів-переможців на сьогоднішній день не втілено в життя  19 проєктів: за 2018 — 4 проєкти, за 2019 — 1 проєкт і за 2020 рік не реалізовано 14 проєктів на загальну суму 6 мільйонів гривень, - повідомила Ніна Рахуба. - Департамент з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій доклав максимум зусиль, аби винайти необхідні кошти для реалізації цих проєктів, тому профільним виконавчим органам було запропоновано врахувати видатки на них у своїх галузевих програмах на наступні роки.

Серед причин, через які громадські ініціативи не були втілені в життя, посадовиця назвала складну епідеміологічну ситуацію та перевищення кошторисної вартості проєктів. Так, реальна вартість малого проєкту-переможця “Нове будівництво глядацьких трибун на бейсбольному стадіоні “Юність” складає 5,6 млн грн, замість 150 тис грн, як у своїй пропозиції зазначив його автор. Таких проєктів виявилось чимало, тому члени координаційної ради одностайно вирішили виключити їх з переліку нереалізованих і втілити у життя за рахунок коштів міського бюджету в рамках відповідних галузевих программ соціально – економічного розвитку Кропивницького. Серед таких проєктів: “Реконструкція набережної р. Інгул від вул. Михайлівської до вул. Київської”, “Нове будівництво універсального спортивного майданчика зі штучним покриттям при центрі дитячої та юнацької творчості “Центр-Юність”, сквер “Жадівський”.

Також рішенням координаційної ради було затверджено перелік проєктів, реалізація яких перенесена  на 2022 рік: споривно-ігровий майданчик “ВЕСЕЛКА — велика країна спорту”, розвиваючий центр для дітей “Дивосвіт”, “Молодіжний центр “Sociolla”, “Спортивно-ігрове містечко “Ластівка”, “Дитячо-спортивний комплекс на 101-му мікрорайоні, “Спортивний майданчик “Наша мрія”, медичне обладнання “Здоров’я понад усе”. Проте, якщо з’являться додаткові фінансові надходження, профільні виконавчі органи готові ці проєкти реалізувати вже цьогоріч.

Усі новини