У Кропивницькому з нагоди Дня Незалежності презентували гігантську вишивану карту України

Четвер, 24 серпня 2017 15:30

З нагоди 26-ої річниці незалежності України сьогодні, 24 серпня, перед міською радою Кропивницького вихованці народного хореографічного ансамблю “Світанок” у вихорі танцю презентували квітучу вишивану карту нашої держави.

Саме тут навесні під час святкування Дня вишиванки за ініціативою міського голови Андрія Райковича була започаткована акція «Вишивана Україна». Представники навчальних закладів міста під час жеребкування обирали область країни, яку діти мали вишити під час літніх шкільних таборів.  Відомі народні майстрині Олександра Пренко та Оксана Монзалевська згуртували громаду міста, молодь, аби створити велику і яскраву орнаментну карту нашої держави. І сьогодні у День Незалежності України на центральних сходах міської ради вихованці народного хореографічного ансамблю “Світанок” розклали на помості вишиті області, які утворили цілу країну.

З’єднана воєдино Україна стала символом величезних потуг українського народу жити в єдності, жити вільно у європейській державі. За свою незалежність українці платять надзвичайно високу ціну вподовж багатьох століть.

- Сьогодні ми святкуємо головне свято нашої держави — День Незалежності України. Про цей день мріяли кілька поколінь українців, але ніщо не дається так важко, як свобода та незалежність. Особливо це стосується України, бо сьогодні, коли ми стоїмо з вами на святковій площі, наші воїни-захисники віддають своє життя за те, щоб нашу рідну землю не топтав ворог, - наголосив у своєму вітальному слові секретар міської ради Андрій Табалов. - Колись батьки та прадіди, а сьогодні батьки і сини боронять Україну від ворога, тож давайте хвилиною мовчання вшануємо кожного героя, хто поліг у бою, захищаючи Батьківщину.

Учасники урочистостей схилили голови, віддаючи шану усім українцям, які принесли себе в жертву одвічного прагнення свого народу до свободи.

Цього дня також відбулося  нагородження переможців конкурсу на найкраще фото у вишиванці. Упродовж двох місяців на офіційному сайті міської ради тривало голосування за найкращу світлину. І перемогу у конкурсі здобули діти - Софія Богач, Максим Омельченко та Олексій Мальований. З перемогою дітлахів привітав і вручив пам’ятні подарунки секретар міської ради Андрій Табалов.

Усі новини