У Кропивницькому вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Неділя, 19 травня 2024 16:33

День пам’яті жертв політичних репресій, згідно з Указом Президента від 21 от травня 2007 року, щорічно відзначається у третю неділю травня на вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

У неділю, 19 травня, у Кропивницькому пам’ять жертв політичних репресій вшанували заступник міського голови Олександр Мосін, депутатка міської ради, заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова, заступник голови обласної ради Юрій Семенюк спільно із громадою міста, поставили лампадки і поклали квіти до монумента у сквері Борців за волю України.

Ми згадуємо нескорених борців за вільну Україну. Усіх, хто пройшов випробування тюрмами і таборами. Тих, кого за переконання катували і знищували. Репресивний каток знищував усіх, хто мав хоч іскру іншої думки про правлячий режим.

За душі усіх загиблих і закатованих жертв тоталітарного режиму помолився архієпископ Кропивницький і Голованівський ПЦУ Марк.

- Репресії тоталітарного режиму - це ще один етап історії українського народу. Наш народ розплачувався своєю елітою за бажання бути українцями. Ми сьогодні згадуємо і жертв голодомору, коли нас знищувати фізично. Сьогодні як ніколи посилюємо наші молитви, єднаймося, бо від бажання захистити себе залежить, чи збережемо ми себе як нація, - промовив Владика Марк.

Букети квітів від вдячних кропивничан цього дня лягли і до пам’ятної дошки незламному воїну УПА Семену Сороці.

Пам'ятаймо про трагічні сторінки своєї історії і подбаймо про вшанування пам'яті кожного, хто став жертвою комунізму-рашизму.

 

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17