У Кропивницькому воїни – інтернаціоналісти отримали від міської влади грошову допомогу

Четвер, 14 лютого 2019 16:00

Сьогодні, 14 лютого, напередодні 30-ої річниці від дня виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану, у міській раді Кропивницького відбулося урочисте засідання з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Привітати ветеранів та вручити їм грошову допомогу завітав на зустріч міський голова Андрій Райкович.

- Завтра відзначається особлива дата в житті багатьох, хто присутній у цій залі. Бо саме день закінчення десятирічної війни в Афганістані тепер є і Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав, - відзначив у вітальному Андрій Райкович. - Від імені громади міста, депутатського корпусу і виконавчого комітету я щиро засвідчую повагу солдатам, офіцерам, які виявили себе відданими військовій присязі за межами рідної землі - а це  30 країн світу: від Китаю до Куби. Але найбільше родин зачепила саме афганська війна. Знаю, що навіть сьогодні, через тридцять років, вона приходить у ваші спогади, ваші сни, бо таке пекло забути неможливо. І сьогодні на Сході країни, де теж війна, досвідчені, мужні афганці пішли захищати незалежність України, вже разом зі своїми синами. Велика подяка і шана вам за витримку, за ваш характер, за те, що ви завжди в строю.

Цього дня грошову допомогу від міської влади отримали 68 учасників бойових дій на території інших держав у розмірі одна тисяча гривень кожному на загальну суму 68 тисяч гривень. Ще  вісім родин загиблих учасників бойових дій в Республіці Афганістан отримали грошову допомогу у розмірі 5 тисяч гривень кожна.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав учасників урочистостей привітав один із кращих мистецьких колективів Кропивницького – міський професійний духовий оркестр та його солісти: Юлія Підлубна, Олександр та Анастасія Безай.

Усі новини