У Кропивницькому висаджена алея сакур – символ українсько-японської дружби

Середа, 6 червня 2018 22:32

Алея сакур з’явилася у Кропивницкому по вулиці Великій Перспективній  бiля скверу «Борцiв за волю України». Вона була висаджена за сприяння Посольства Японіїї в Україні на початку травня поточного року.

Сьогодні, 06 червня, другий секретар посольства Японiї в Українi Ясухiро Iкута прибув у Кропивницький, щоб підтримати кропивничан і перевірити стан висаджених дерев – символів Японії.

- Це надзвичайно важливо, підтримувати належні економічні стосунки з такою розвинутою державою, як Японія, - відзначив міський голова Андрій Райкович. – Під час сьогоднішньої зустрічі ми обговорили з секретарем посольства перспективи економічної співпраці з Японією.

Саджанцi 25 сакур були подаровані  Кропивницькому у рамках тижня Японiї в України. Вже наступного року молодi японські дерева заквітнуть разом з українськими чорнобривцями. Це є своєрідний символ сучасної українсько-японської дружби.

Андрiй Райкович запросив Ясухiро Iкута взяти участь у Мiжнародній агропромисловій виставці AGROEXPO-2018, що відбудеться  в обласному центрi у вересні поточного року.

- Нам дуже сподобалась ініціатива кропивничан,  плануємо продовжити таку спiвпрацю й надалi здiйснювати культурний обмiн мiж нашими країнами. Важливо, що усi саджанцi прижились i сакури будуть довгi роки радувати кропивничан  своїм квітом,-  наголосив Ясухiро Iкута.

Ясухіро Ікута і Андрій Райкович  разом з  кропивницькими юнатами встановили інформаційну табличку про висадження українсько-японської алеї сакур і полили саджанці водою.

Усі новини