У Кропивницькому відзначили Всесвітній день шоколаду

Вівторок, 16 липня 2024 15:17

Насолоджуватись вічно можна тим, як горить вогонь, тече вода і… тане у роті шоколад… Насправді, шоколад – продукт для багатьох майже сакральний. По-перше, він не тільки смачний, а й корисний. По-друге, – і це головне! – вживання шоколаду сприяє виробленню в організмі гормонів щастя – ендорфінів! Мабуть, саме тому у світі мільйони поціновувачів продукту, який покращує настрій, підвищує тонус організму і викликає задоволення.

З огляду на всі ці факти, фахівчині інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки імені Чижевського на могли обійти увагою Всесвітній день шоколаду. Це свято, що все більше набирає популярності, відзначають у світі щорічно 11 липня.

Цього дня бібліотекарі організували для кропивничан акцію просто неба «День шоколаду», щоб привернути їхню увагу до події та поділитися цікавими фактами про такий важливий продукт.

До уваги книгоманів-шоколадників були солодкі читанки на різні смаки книжкової полички із символічною назвою «Солодкі моменти життя»: художні твори – «Шоколад із чилі» Йоанни Ягелло, «Шоколад» Джоан Гарріс, «Хліб і шоколад» Мирослава Дочинця, «Теплі історії до шоколаду» Надійки Гербиш, для поціновувачів поезій – «Шоколадні вірші про кохання», для дитячої аудиторії – «Чарлі і шоколадна фабрика» Роальда Дала, для кулінарів-кондитерів – «Мистецтво солодкого життя» – про традиції харківській кондитерів, «Фігурки тварин із шоколаду» Френсіса Макнафтона та інші видання.

Кропивничани і гості міста, що долучились до акційних заходів, із задоволенням брали участь у пізнавальній вікторині «Цікаві факти про шоколад», яку підготували бібліотекарки. Учасники дізналися багато нового про улюблений продукт – де і коли шоколад вперше винайшли, як він потрапив у Європу, як виготовляють білий шоколад, чим шоколад корисний для мозку, хто вперше виготовив шоколадні цукерки і таке інше.

На завершення – трохи поезії, бо шоколад надихає:

Друзі, у День шоколаду ми не рахуймо калорій!
Збирайтесь на тістечка, буде багато цікавих історій!
Це солодке свято – вихідний від справ законний.
Ти, до речі, любиш, з горішками? Білий, молочний чи чорний?

Усі новини