У Кропивницькому відпрацювали план реагування на надзвичайні ситуації в умовах воєнного стану

Четвер, 30 травня 2024 15:17

Сьогодні, 30 травня, в міській раді відбувся семінар-нарада щодо організації взаємодії між органами управління і силами цивільного захисту Кропивницької міської субланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій з практичним відпрацюванням  - діловою грою питання реагування на надзвичайні ситуації.

Відкрив нараду заступник міського голови Олександр Мосін, а її учасниками були представники обласної військової адміністрації та обласного управління ДСНС, члени міської комісії з питань техногенно -екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, керівники виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, а також керівники на яких покладаються функції з утворення спеціалізованих служб цивільного захисту міста.

- Як показало життя, сьогодні, коли в країні йде війна,  значну роль в підтриманні та забезпеченні сталих умов життєдіяльності громадян відіграє загальнодержавна система цивільного захисту, а для  нашої територіальної громади - міська ланка. Тому сьогодні, з метою підвищення рівня готовності органів управління та сил цивільного захисту міста ми і проводимо цей семінар-нараду, - зазначив Олександр Мосін.

Далі нараду вів заступник голови Кіровоградської обласної військової адміністрації Павло Конопко.

Учасники засідання в теоретичній частині розглянули основні недоліки в організації управління під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, напрямки використання коштів з резервного фонду бюджету на ліквідацію надзвичайних ситуацій, а також розробку планів реагування.

А в практичній частині семінар-наради відпрацювали ввідну на тему: «Подолання наслідків влучання ракети в 9-ти поверховий житловий будинок». Керівники виконавчих органів, відповідальні за кожен окремий напрям ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації, прозвітували покроково про власний план дій.

Подібні заходи проводяться для відпрацювання можливих негативних сценаріїв, бо ж коли надзвичайна ситуація виникає, тоді вже пізно готувати план реагування.

До основних загроз, характерних для нашого регіону в обласному управлінні ДСНС зараховують: гідро-метеорологічні, аварії на автомобільних шляхах та підприємствах, виявлення вибухових предметів, радіаційні та авіаційні аварії, захворювання сільськогосподарських тварин та інфекційні хвороби людини, витік хімічних речовин, лісові пожежі, аварії на системі водопостачання, землетруси тощо.

Тому всі відповідальні органи отримали завдання   розробити, або ж оновити усі наявні плани реагування на надзвичайні ситуації.

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17