У Кропивницькому відбулося засідання міської комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації

П'ятниця, 28 вересня 2018 14:44

У четвер, 27 вересня, міській раді Кропивницького відбулося засідання міської комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації.

Комісія розглянула питання відзначення релігійними громадами міста 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. Як зазначив начальник відділу з питань внутрішньої політики Сергій Запорожан, протягом року релігійні громади провели низку заходів, усі вони відбулися без порушень чинного законодавства.

Безпосередньо до свята, що відзначається 28 липня, представники УПЦ, УПЦ КП, УАПЦ, РКЦ, УГКЦ, протестантських релігійних громад на площі Соборній відслужили спільний молебень за мир і злагоду. Участь у молебені взяли голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, міський голова Андрій Райкович, віруючі різних конфесій, громадськість міста.

Члени комісії також проаналізували діяльність релігійних громад УАПЦ. У межах виїзного засідання ознайомилися з умовами проведення культової практики у храмі Святого Володимира Великого. Відбулася зустріч з настоятелем храму протоієреєм Йосипом Дрекалом.

Культову споруду було збудовано та освячено у 1825 році старообрядницькою общиною. Будівля була цегляною, мала форму ковчега. У 1996 році храм повернено релігійній громаді. Він є пам’яткою архітектури місцевого значення. За кошти парафіян відновлено зовнішній вигляд храму, на даний час реставраційні роботи продовжуються.

Усі новини