У Кропивницькому ЦПП розповідали все про гранти

Вівторок, 4 червня 2024 17:12

В Центрі підтримки підприємництва відбулась серія безкоштовних зустрічей про грантові можливості 2024 року від українських та міжнародних стейкхолдерів.

Зокрема, це бізнес-тренінг «Європейські грантові програми для бізнесу»; зустріч-практикум «Державні грантові програми для бізнесу», зустріч-практикум «Майстерність заповнення грантових заявок для участі в міжнародних грантових програмах».

У сучасному світі гранти стали важливим інструментом розвитку бізнесу. Тому співпраця Центру підтримки підприємництва та ГО «Чистий аркуш» була націлена на те, щоб дати максимально практичні знання із залучення грантових коштів місцевим та релокованим підприємствам.

Експертка з фандрайзингу - Валентина Булюбаш, залучила понад 30 млн. гривень грантових коштів і є фаундером та керуючою компанії «Нові Можливості».

Представники релокованого бізнесу, ВПО, місцеві підприємці разом з Валентиною говорили про поточний стан ринку грантів та відточували майстерність у написанні грантової заявки.

Найбільший запит підприємців стосувався пошуку грантів.

Експертка радить скласти базу донорів і далі працювати за алгоритмом:

  • Зібрати інформацію про донора (ЗМІ, офіційні сайти організацій)
  • Звернути увагу на галузі, які підтримують грантодавці, розмір грантових коштів, терміни подачі заявки, розташування (поширення).
  • Вивчити критерії вибору грантоотримувачів.
  • Переконатися, що ваш бізнес відповідає вимогам.
  • Визначити, чи збігаються пріоритети фінансування з напрямами діяльності й цілями вашого бізнесу.

В Україні теж існують різноманітні програми грантової підтримки, найбільш популярною є програма єРобота. Один із кроків отримання грантової підтримки від єРобота це відкриття рахунку в Ощадбанку. Тому на зустріч була запрошена представниця банку-партнера Ольга Кравчук, яка давала вичерпні відповіді на питання, що хвилювали підприємців.

На зустрічі Валентина Булюбаш розповіла про новину для підприємців, котрі не планують працевлаштовувати робітників. З’явилася можливість отримати грант до 75 тисяч гривень від програми «єРобота» із зобов’язання отримувача зареєструвати ФОП (протягом 20 робочих днів після схвалення гранту).

Тож, користуйтеся можливостями, які наразі відкриті!

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17