У Кропивницькому рятувальникам подякували за мужність і професіоналізм

Вівторок, 17 вересня 2024 17:23

Сьогодні, 17 вересня, в обласному центрі відбулися урочисті заходи, присвячені Дню рятівника. Захід зібрав представників головного  управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Кіровоградській області,  силових відомств, місцевої влади та духовенства.

Першим ряди рятувальників привітав начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

- Ви завжди перші там, де потрібна допомога. Сьогодні ми вітаємо з професійним днем наших рятувальників. За два з половиною роки жорстокої війни з російським агресором служби ДСНС Кіровоградщини не раз демонстрували професіоналізм, безстрашність, готовність прийти на допомогу в найскладніших ситуаціях. Ви там, де небезпечно – на ліквідації наслідків ворожих обстрілів, на гасінні пожеж та на розмінуваннях українських територій. Ви – надійні партнери при зустрічах і розселенні десятків тисяч біженців в громади області. Це робота мужніх, професійних людей. Кіровоградщина, кропивничани дякують вам за службу. Світла пам’ять працівникам ДСНС, які загинули за Україну!

Учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України, які ціною свого життя зупиняють навалу російських агресорів.

Сьогоднішній день - час вшанування подвигів і загиблих рятівників. Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили капітана служби цивільного захисту Віктора Діденка. Нагороду отримала його мати -  Валентина Вікторівна.

Привітав надзвичайників і їм вручив відзнаки міської ради та виконавчого комітету заступник міського голови Олександр Мосін.

- Спільно зі Збройними Силами України сьогодні ви на передовій — ви виконуєте роботу по захисту, розмінуванню територій, допомозі людям. Щоб надзвичайні ситуації ви долали тільки на навчаннях, а серця ваші нехай палають любов'ю до рідних та України, - побажав посадовець.

У своїх виступах представники місцевої влади, керівництва ДСНС, священнослужителі відзначили внесок кожного, хто присвятив своє життя порятунку інших.

Церемонія завершилася врученням чергових спеціальних звань та почесних нагород,

Відзнаки, грамоти, подяки — усе це символи тієї величезної роботи, яку виконують ці люди щодня. Кожна врятована доля, кожне приборкане полум’я — це маленькі кроки до безпеки і миру, які вони дарують громаді.

Усі новини