У Кропивницькому розпочинається капітальний ремонт шляхопроводу по провулку Об’їздному: рух транспорту не припинятиметься

Вівторок, 25 вересня 2018 15:21

У Кропивницькому розпочинаються масштабні ремонтні роботи на ділянці однієї з найпожвавленіших транспортних магістралей - шляхопроводі по провулку Об’їздному.

Про плани та перебіг реконструкції мосту йшлося на спільній прес-конференції начальника головного управління житлово-комунального господарства Віктора Кухаренка з керівниками підприємства, що виграло тендер на виконання робіт: директором ТОВ “Мостобудівельний загін №112” Сергієм Порожнюком та його заступником з виробничих питань Олександром Костюкевичем.

- Ми впритул надійшли до виконання робіт по даному об'єкту. Вже зроблені проектні роботи, пройдена процедура державної експертизи та державних закупівель, укладена угода з ТОВ “Мостобудівельний загін №112”. Дане підприємство виграло тендер на капітальний ремонт шляхопроводу, - зазначив Віктор Кухаренко.

Посадовець повідомив, що договір на виконання робіт по капітальному ремонту шляхопроводу підписаний на суму 10, 690 мільйонів гривень. Найближчим часом розпочнуться підготовчі роботи. А поки розробляється схема руху транспорту на період капітального ремонту шляхопроводу і оформлюється декларація на початок будівельних робіт, підрядник підвозить на майданчик необхідні матеріали і починає перебазовувати спеціальну техніку.

За інформацією Віктора Кухаренка, рух транспорту шляхопроводом повністю не припинятиметься, лише обмежиться однією полосою, а на період заміни опорних частин мосту – блокуватиметься на 6-8 годин.

Відповідно до укладеної угоди, об’єкт має бути зданий в експлуатацію до кінця 2019 року, але будівельники обіцяють докласти всіх зусиль, аби повноцінний рух транспорту шляхопроводом відновити вже до Нового 2019 року.

- Головне управління ЖКГ зацікавлене у швидкому виконанні договірних умов. Якщо буде затягнутий процес виконання, то вартість робіт може значно збільшитись. При затягуванні робіт доведеться коригувати тендерну угоду, а це процедура надзвичайно складна. Вона не вигідна ні управлінню, ні підрядній організації. Всі зацікавлені в щонайскорішому виконанні договірних умов в цьому році, - підкреслив Віктор Кухаренко.

Підприємство, яке буде виконувати капітальний ремонт - ТОВ “Мостобудівельний загін №112” зареєстроване у Броварах і має багатий досвід роботи на подібних об’єктах.

- Сьогодні ми виконуємо ремонтні роботи на 15 великих мостах, - наголосив Сергій Порожнюк. – Маємо великий потенціал: 60 одиниць транспорту, 30-спецтехніки, 400 висококваліфікованих спеціалісти. Хочемо добре зарекомендувати себе, щоб закріпитися у вашому регіоні, тому робити все швидко і якісно нам вигідно у першу чергу.

За інформацією Сергія Порожняка, на мосту послідовно реставрують усі його конструкції: перехідні плити, м’який в’їзд з обох сторін, гідроізоляцію та асфальтобетонне полотно. Під землю також будуть сховані електричні комунікації залізниці.

- Єдине, що нам може стати на заваді завершити ремонт проїжджої частини моста у поточному році – це погода, - звернув увагу директор підприємства. – Ми чітко дотримуватимемося будівельних норм та правил, а це означає, що бетонні роботи виконуватимуться при температурі повітря не нижче за +5 С, а асфальтобетонні – не холодніше за -5С.

Усі новини