У Кропивницькому продовжують боротьбу зі стихійною торгівлею

Понеділок, 1 липня 2019 16:53

Питання припинення стихійної торгівлі у місті  Кропивницькому стало однією з головних тем  наради міського голови Андрія Райковича з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні,  01 липня.

За словами начальника управління торгівлі та побутового обслуговування населення Сергія Горбовського однією з форм роботи по боротьбі зі стихійною торгівлею  є проведення рейдів-відстежень території міста щодо виявлення та ліквідації торгівлі з рук у невстановлених місцях.

Основними місцями, де здійснюється стихійна торгівля, є вул. Вокзальна, біля будинку № 37/16, вул. Добровольського, біля ринку «Новомиколаївські торгові ряди», вул. Преображенська, біля ринку «Центральний», вул. Євгена Тельнова, біля ринків «Черемушки» та «Привокзальний», сквер «Слави».

За інформацією начальника управління до участі в рейдах - відстеженнях залучаються працівники поліції, спеціалізованої інспекції, управління торгівлі та побутового обслуговування населення, міської дружини, відділу з питань праці Міської ради міста Кропивницького та  Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

- Складати протоколи за адміністративні правопорушення щодо здійснення незаконної торгівлі мають право лише працівники  органів національної поліції міста, а також спеціалізованої інспекції Міської ради міста Кропивницького.  Інші учасники рейдів–відстежень можуть проводити лише роз’яснювальну роботу, - підкреслив Сергій Горбовський.

З початку року робочою групою муніципального патруля проведено 49 рейдів — відстежень.

- У населення складається враження, що на вулицях міста торгують люди похилого віку, які здійснюють продаж власноруч вирощеної городини, ягід, овочів та фруктів.  Але це не зовсім так, - зазначив начальник управління. - У більшості випадків товар скуповується у селян та на оптовому ринку, а потім продається під виглядом продукції з домашніх господарств. Це стосується продажу молока та молокопродуктів, овочів та фруктів. Покупці ж не усвідомлюють, що наражають себе та членів родини на небезпеку. Мешканці міста чомусь забувають заходити на ринок, де чисто, є прилавки і лабораторії, в яких перевіряють продукти.

Сергій Горбовський наголосив на тому, що управлінням постійно проводиться робота по боротьбі зі стихійною торгівлею. Так цьогоріч з керівниками ринків обговорювалися питання щодо співпраці міської влади з адміністраціями ринків про не допущення біля ринків стихійної торгівлі,  приведення до належного санітарного стану закріплених прилеглих територій .

В планах продовження реалізації проекту «Муніципальний патруль», співпраця з працівниками національної поліції,  дільничними інспекторами, притягнення до адміністративної відповідальності “стихійників”, розгляд питання по встановленню вуличних вазонів з бетону в місцях стихійної торгівлі, продовження роботи по переведенню не законної  торгівлі на ринки міста.

Усі новини