У Кропивницькому працюють над розробкою Стратегії розвитку територіальної громади до 2030 року

Четвер, 8 серпня 2024 16:52

Чергове засідання Керівного комітету з розроблення проектів Стратегії розвитку Кропивницької територіальної громади на період до 2030 року та Плану заходів на 2025-2027 роки з її реалізації відбулося сьогодні, 08 серпня.

Участь у роботі Керівного комітету взяли заступники міського голови Олександр Мосін, Михайло Бєжан, Олександр Вергун, секретар міської ради Олег Колюка, керуюча справами виконавчого комітету Світлана Балакірєва, кандидат економічних наук, засновник науково-дослідницької агенції "Агенція економічних досліджень", розробник проекту Стратегії -2030 Максим Сігнатулін.

Керівний комітет розглянув п'ять питань, винесенених на порядок денний засідання. Про роботу над проектом стратегії доповіла директорка департаменту економічного розвитку міської ради, який є відповідальним за розробку Стратегії, Ніна Рахуба. Зокрема вона зазначила, що від першого квітневого засідання робочої групи відбулася низка заходів, зокрема, зустрічі з керівниками виконавчих органів, комунальних підприємств, з підприємцями і молоддю. На них обговорили основні виклики і можливості, пріоритетні напрямки розвитку міста.

- Стратегія розвитку територіальної громади — це концептуальний документ, розрахований до 2030 року. Сьогодні ми живемо в особливий, воєнний, період, коли перед нами постали нові виклики: перебої електроенергією, створення енергоостровів, як із цим жити в майбутньому. Ці й інші головні аспекти мають бути враховані у Стратегії розвитку громади, - зазначив заступник міського голови Олександр Мосін.

Стратегічне планування є важливим сьогодні для всього світу, наголосив розробник Стратегії розвитку Кропивницької територіальної громади Максим Сігнатулін.

- Мета Стратегії 2030 полягає у визначенні стратегічних та оперативних цілей та завдань до них, що сприятимуть розвитку конкурентноспроможності та іноваційності пріоритетних галузей економіки громади на засадах наявних переваг та можливостей для сталого соціально-економічного розвитку території, нарощування темпів приросту валового продукту громади, створення сприятливих безпечних та комфортних умов життєдіяльності людини, - підкреслив Максим Сігнатулін.

Розробник проєкту Стратегії-2030 провів характеристику порівняльних переваг, викликів і ризиків перспективного розвитку Кропивницької територіальної громади. Члени Керівного комітету внесли свої пропозиції і побажання до проєкту. Далі роботу над проєктом Стратегії продовжать у фокус-групах, де ці пропозиції обговорюватимуть детальніше.

Заступник міського голови Михайло Бєжан подякував усім учасникам Керівного комітету за активну роботу і запросив ініціативних представників громади до роботи у фокус-групах.

Усі новини