У Кропивницькому попрощалися із Героєм АТО Олександром Горбенком

Вівторок, 11 червня 2019 17:44

Громада Кропивницького вкотре схиляє свої голови у глибокій скорботі. Сьогодні, 11 червня, в обласному центрі провели в останній путь військовослужбовця Збройних Сил України молодшого сержанта запасу, командира відділення - командира машини 3-ої мотопіхотної роти військової частини А-4472 Олександра Анатолійовича Горбенка.

Народився Олександр Горбенко 15 травня 1981 року в селі Рівне Новоукраїнського району Кіровоградської області. Навчався в Рівнянській загальноосвітній школі №5. Після її закінчення вступив до Кіровоградського державного технічного університету та здобув професію інженера-програміста. По завершенні навчання, працював у приватних підприємствах міста на посаді менеджера.

У травні 2016 року Олександр Горбенко за власним бажанням був призваний до лав Збройних Сил України. Служив молодший сержант у складі 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, безпосередньо в районі сіл Водяне та Темрюк Донецької області.

Під час проходження військової служби Олександр Горбенко отримав серйозну травму. Влітку 2017 року з нестерпними болями звернувся за допомогою до шпиталю. Лікувався, пройшов обстеження. Та діагноз виявився невтішним. Опалений війною солдат тяжко захворів. Рідні, друзі, волонтери, знайомі і просто небайдужі люди допомагали, підтримували, молилися за здоров’я Олександра. Він теж не здавався. Але безжальна смерть забирає найкращих. Після тривалої боротьби з невиліковною хворобою та складного лікування, яке тривало два роки, 08 червня 2019 року Олександр Горбенко пішов із життя.

Рідні і знайомі пам’ятатимуть його надійним другом, простою, відкритою, щирою і небайдужою людиною. Він був душею і серцем будь-якої компанії, постійно випромінював позитив як у повсякденному житті так і там, на передовій.

Сьогодні, 11 червня, у Кропивницькому оголошено День жалоби. Слава Героям!

Усі новини