У Кропивницькому почали працювати літні табори відпочинку для дітей

Вівторок, 4 червня 2024 15:01

Понад три тисячі маленьких кропивничан після закінчення навчального року відвідують літні табори відпочинку, що розпочали свою роботу при загальноосвітніх школах та позашкільних закладах. Про це повідомила начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко під час апаратної наради сьогодні, 04 червня.

- До організації дозвілля дітей у літніх таборах відпочинку у загальноосвітніх закладах долучилися також міські та обласні заклади позашкільної освіти. Загалом табори відвідують три тисячі дітей, з яких 1,5 тисячі — діти пільгових категорій, які отримують безкоштовне харчування, - повідомила Лариса Костенко.

У літніх таборах для дітей організували цікаве і змістовне дозвілля, насичене як спортивними та розважальними заходами, так і інтелектуальними заняттями, іграми, вікторинами.

Крім того, у дитячих садочках другий рік поспіль розпочав роботу логокемп, під час якого з вихованцями працюють логопеди, психологи, інструктори з фізичної культури, музичні працівники та медичні сестри. Цьогоріч до роботи логокемпів у дошкільних закладах долучилися ще й міські інклюзивно-ресурсні центри, фахівці яких за потреби залучатимуть дітей до різноманітних проєктів.

Заступник міського голови Олександр Мосін відзначив роботу освітян і наголосив, що уже стартувала підготовка освітніх закладів до наступного навчального року і головну увагу в цій  роботі необхідно приділити укриттям і безпеці дітей та педагогів.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57