У Кропивницькому перевірять дотримання протипожежних заходів у закладах надання соціальних послуг

П'ятниця, 29 січня 2021 17:48

Сьогодні, 29 січня, заступник міського голови Сергій Колодяжний провів робочу нараду з питання аналізу виконання протокольного доручення міського голови щодо обстеження закладів надання соціальних послуг у Кропивницькому.

- Сьогоднішня зустріч направлена на виконання рішення Урядової комісії з розслідування причин трагедії в будинку для літніх людей, що трапилася 21 січня 2021 року у місті Харкові. Внаслідок пожежі там загинуло 15 осіб і постраждало п’ятеро, - зазначив Сергій Колодяжний.

У четвер, 28 січня, на своєму засіданні комісія з питань техногенно-екологічної  безпеки та надзвичайних ситуацій утворила робочу групу з обстеження закладів надання соціальних послуг комунального та недержавного сектору з тимчасовим або постійним проживанням громадян та дитячих будинків сімейного типу, розташованих на території обласного центру.

За інформацією начальника  управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія Коваленка, у місті обліковується шість закладів комунальної форми власності з тимчасовим або постійним проживанням громадян. Це дитячий будинок “Наш дім”, Кропивницький міський соціальний гуртожиток для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Центр обліку та тимчасового перебування бездомних осіб, Територіальний центр соціального обслуговування Подільського та Фортечного району, Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Фортечної районної у місті Кропивницькому ради. До того ж, у місті є заклади недержавного сектору: Благодійний фонд “Милосердний самарянин”, Дім-милосердя, Кіровоградська благодійна організація “Нове покоління” та будинок пристарілих “Турбота любимих”.

За результатами наради надано доручення протягом тижня перевірити об'єкти, що надають соціальні послуги з проживання людей, які потребують стороннього піклування, на предмет дотримання вимог пожежної, техногенної безпеки, охорони праці.

До 08 лютого за підсумками комплексного обстеження управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення надасть узагальнену інформацію міському голові Андрію Райковичу.

Усі новини