У Кропивницькому перебуває делегація Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

Середа, 22 вересня 2021 16:12

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ розміщена в Україні з 2014 року, мета її роботи - зниження напруги та забезпечення миру, безпеки та стабільності в Україні.

Місії доручено налагоджувати та підтримувати зв'язки із представниками місцевої, регіональної та центральної влади, політичними силами, представниками громадянського суспільства, а також різними етнічними та релігійними громадами.

Із групою спостерігачів місії з Дніпровського офісу, яку очолює Ксав'є Бле зустрілися сьогодні, 22 вересня, посадовці міської ради: секретар міської ради Олег Колюка, заступник міського голови Михайло Бєжан, директор департаменту з питань економічного розвитку Ніна Рахуба, начальник управління з питань запобігання і виявлення корупції Олександр Шишко, начальник відділу комунікацій з громадськістю Оксана Горбенко.

Секретар міської ради Олег Колюка  ознайомив гостей з історією міста, його економікою та інфраструктурою, детальніше зупинився на суспільно-політичній ситуації.

- Депутатський корпус Кропивницької міської ради восьмого скликання працює досить злагоджено. Громаду представляють  42 депутати - представники 8 політичних партій. Серед представників депутатського корпусу 28 чоловіків та 14 жінок. Депутатки об’єдналися у міжфракційне об’єднання “Рівні можливості”. Активну участь у громадському житті міста беруть місцеві осередки політичних партій, представники яких мають свої фракції у міській раді. Юридичну реєстрацію у Кропивницькому мають 106 міських організацій політичних партій і 987 громадських організацій, - розповів посадовець.

За словами Олега Колюки, у Кропивницькому також зареєстровано 23 громадські організації національних меншин, хоч  фактично діють 8, і 93 релігійні організації.

Релігійне життя в обласному центрі, як наголошує секретар міської ради, відрізняється в цілому мирним існуванням різних конфесій, що беруть участь у спільних релігійних та соціально-культурних заходах.

Також Олег Колюка приділив увагу темі громадського  порядку.

- Охорону публічного порядку у місті забезпечують Кропивницьке районне управління поліції ГУНП в Кіровоградській області та Управління патрульної поліції в Кіровоградській області. З ними налагоджено конструктивну співпрацю. В обласному центрі діє громадське формування з охорони громадського порядку міська дружина. Втілюється у життя міська програма профілактики та протидії злочинності “Безпечне місто”.

Міська програма “Безпечне місто” особливо зацікавила гостей. Вони розпитували про особливості її реалізації, а з огляду на те, що основні її заходи передбачають встановлення систем відеонагляду в публічних місцях, цікавилися також про ставлення населення до відеокамер на вулицях міста.

Детальні роз'яснення з цього питання надав Олександр Шишко.

Він підкреслив, що за 4 роки реалізації програми жодних нарікань не надходило, навпаки в місцях, де встановлено відеокамери, на 40% зменшилося число правопорушень, до того ж це не приховані відеокамери, їх місцерозташування озвучується у публічному просторі.

Насамкінець зустрічі Ксав'є Бле зазначив, що очолювана ним делегація готова співпрацювати із місцевою владою У свою чергу,  Олег Колюка запевнив, що і міська рада всіляко сприятиме роботі моніторингової місії.

Усі новини