У Кропивницькому назвали імена переможців конкурсу “Молода людина року - 2024”

Четвер, 8 серпня 2024 17:26

Сьогодні, 08 серпня, в рамках обласного форуму "Молодь Кіровоградщини: вільні мріяти" відбулася урочиста церемонія вручення відзнак переможцям міського конкурсу “Молода людина року”.

Відзнаки вручили заступник міського голови Олександр Мосін та секретар міської ради Олег Колюка.

- Ми виконуємо сьогодні почесну місію — нагороджуємо наших переможців, а окрім того вітаємо активних лідерів молодіжного руху з усієї області. Ваші досягнення для  обласного центру — це гідний внесок у розвиток громади. Хочу відзначити, що сьогодні відбулося засідання керівного комітету з розробки Стратегії розвитку Кропивницької громади до 2030 року і думки молоді в цьому концептуальному документі ми також враховуємо, - наголосив Олександр Мосін.

До привітань приєднався і Олег Колюка.

- Сьогоднішній Форум зібрав найкращу, найталановитішу молодь Кропивницького та області. Такі заходи в умовах нашого надзвичайно складного  сьогодення дуже важливі, адже демонструють, що українське суспільство має потужний потенціал молодого покоління і всіляко його підтримує для подальшого успішного майбутнього. Молодь завжди була активною енергійною частиною суспільства, молодь була і є рушійною силою інновацій та прогресивних ідей — і ви всі яскравий тому приклад. Ви гордість нашого міста та всієї області!

Тож відзнаку “Молода людина року”  у номінації "Молода волонтерка року" отримала Анна Зелена, волонтерка комунального закладу "Обласний "Центр-Ветеран" з питань допомоги захисникам і захисницям України". Анна вивчає право і на громадських засадах працює з юристами Центру над оформленням документів військовослужбовців, сімей загиблих та померлих захисників, полонених та зниклих безвісти. Бере активну участь в акціях на підтримку сімей загиблих, полонених та зниклих безвісти захисників та захисниць України.

 Наш край знаний своїми унікальними талантами. Музиканти, хореографи, художники, літератори – яскрава візитівка міста та області. За досягнення високих результатів у розвитку хореографічного мистецтва в місті, Україні та за її межами, активну участь в конкурсах, фестивалях, благодійних проєктах перемогу в номінації "Відкриття року у сфері культури і мистецтва" здобула  Крістіна Стратулат, артистка муніципального ансамблю українського народного танцю "Світанок" КЗ "Кропивницький культурно-дозвіллєвий центр", педагог-хореограф народного хореографічного ансамблю "Світанок" КЗ "Ліцей "Європейська освіта". У складі колективу вона брала участь у 52 конкурсах всеукраїнського та міжнародного рівнів. Свою наставницю підтримати та привітати прийшли її вихованці.

У Кропивницькому стрімко зростає спортивна зміна титулованим спортсменам. Так, в номінації "Відкриття року у сфері фізичної культури і спорту" переміг 24-річний            Олексій Голодок, учень-спортсмен відділення кульової стрільби "Інваспорт" КЗ "Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 3 Кропивницької міської ради". Він з 14 років почав займатися кульовою стрільбою. Починаючи з 2023 року уже має в своєму арсеналі низку вагомих перемог на чемпіонаті України , Чемпіонаті Європи та Кубку Світу WSPS.

Переможцем у номінації "Молодий працівник промислової галузі" став Дмитро Лега, начальник виробництва корпусних та плоских деталей приватного акціонерного товариства "Гідросила АПМ". Представник династій машинобудівників. Свій шлях до начальника виробництва він розпочав із слюсаря, працював токарем, був майстром дільниці. За свій більш ніж 15-річний досвід роботи, бере участь в освоєнні нових видів продукції, у вдосконаленні технологічних процесів, самостійно приймає технічно правильні управлінські рішення.

За значні успіхи у підприємницькій діяльності, особистий внесок у соціально-економічний розвиток міста, відзнаку номінації "Молодий підприємець року" отримав Дмитро Перевезенцев, фізична особа-підприємець, власник торгової марки "TEAKAVA". Підприємиць веде свій бізнес прозоро, його поважають підлеглі, а клієнти задоволені якістю послуг. Допомагає Дмитро і ЗСУ — передає смаколики військовим на фронт, закриває певні технічні потреби, наприклад, придбав військовим медикам холодильник для зберігання ліків.

"Молодим науковцем року" став Кирило Панченко, старший викладач кафедри історії України та всесвітньої історії Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. Те, з якими оплесками зустрічали науковця свідчило, що серед присутніх були його студенти і ця відзнака цілком заслужена. Він видав понад 35 наукових публікацій з археології. Важливу роль у науковому житті молодого вченого займає робота в археологічних експедиціях. Науковець також займається музейною справою.

А молодим "Молодиком медиком року" став Андрій Тітарчук, лікар загальної практики-сімейний лікар амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №7 КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 м. Кропивницького" Кропивницької міської ради". Із 2015 року працює сімейним лікарему селищі Новому. Має майже дві тисячі укладених декларацій з пацієнтами. З2023 року за сумісництвом обіймає посаду завідувача амбулаторії. За потреби надає первинну медичну допомогу, і коли відсутній лікар-педіатр обслуговує дітей селища.

Форум "Молодь Кіровоградщини: вільні мріяти" тривав протягом усього дня. Це була не єдина його урочиста частина, чимало інших нагород та відзнак було вручено. Крім цього учасники форуму також плідно попрацювали під час панельних дискусій та фасилітованої сесії.

Усі новини