У Кропивницькому налагоджується ефективний діалог громадськості з Національною поліцією: перша зустріч відбулася на території Кущівки

Четвер, 8 листопада 2018 18:40

Сьогодні, 08 листопада, у Кропивницькому на території мікрорайону Кущівка відбулася перша зустріч керівництва міського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області з головами квартальних комітетів.

У зустрічі також взяли участь секретар міської ради Андрій Табалов, депутат одного з округів мікрорайону Олександр Шамардін, начальник спеціалізованої інспекції Андрій Максюта, керівник ЖЕО №2 Людмила Марченко та дільничні інспектори з мікрорайонів Кущівки, Катранівки і Великої Балки.

Ініціював проведення діалогу правоохоронних органів з громадськістю і озвучив свою пропозицію під час великої наради керівництва Національної поліції області з комунальним активом обласного центру міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

- Сьогоднішня наша зустріч стала можливою завдяки тісній співпраці з міською владою, - зауважив під час зустрічі начальник відділу превенції Кропивницького відділу поліції ГУНП в області майор поліції Олег Петров. - Наша робота базується на співпраці з населенням, щоб громадяни у будь-який час доби могли з нами зв’язатись, а ми оперативно реагували на сигнал про правопорушення. Голови квартальних комітетів — представники громади на місцях, які можуть озвучити проблеми мікрорайону. Сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю, завдяки якій мешканці даного мікрорайону почуватимуться комфортно та безпечно, і в нашу сторону лунатимуть тільки слова подяки, а не нарікань.

В ході зустрічі голови квартальних комітетів озвучили проблеми, які турбують мешканців мікрорайону: вандалізм та крадіжки на дитячих майданчиках, цвинтарях і зупинках громадського транспорту, наркоманія та порушення громадського порядку. Жінки просили, щоб дільничні інспектори більше уваги приділяли мешканцям, робили обходи своїх територій, знайомились із людьми, вивчали їхні проблеми, проводили виховні бесіди з підлітками. За словами квартальних, такі заходи підвищуватимуть авторитет дільничних в очах громади. Усі скарги та побажання правоохоронці записали та пообіцяли взяти в роботу.

А секретарю міської ради Андрію Табалову мешканці мікрорайону Кущівка висловили вдячність за організацію таких зустрічей.

- Від імені міської влади хочу сказати, що ми завжди ідемо на зустріч абсолютно всім ініціативам щодо  наведення ладу та правопорядку у місті, - наголосив Андрій Табалов, підсумовуючи результати розмови. - У міській раді вже проводилися такі зустрічі, але той формат не дозволяв ефективно опрацьовувати скарги громадян: нарікань і питань багато, а присутніх правоохоронців, які б дали конкретну відповідь по кожному мікрорайону, мало. Тому ми вирішили проводити такі спілкування на конкретних територіях

Очільник депутатського корпусу висловив сподівання, що подібних зустрічей буде проведено  не менше двадцяти. Але зауважив, що для розмови з громадськістю необхідна присутність і представників сектору контролю за обігом наркотичних речовин та патрульної поліції, оскільки саме ці напрямки найбільше турбують містян.

- Сподіваюся, що протягом двох місяців ми охопимо такими зустрічами усі мікрорайони міста, - пообіцяв Андрій Табалов. - Діалоги представників правоохоронних органів з громадою на місцях більш ефективні, оскільки проводяться у тісному колі. Вони комфортніші для обох сторін, які чують один одного і розуміють.

Також секретар міської ради наголосив на тому, що подібні зустрічі мають стати регулярними і в них обов’язково мають брати участь депутати міської ради або їхні представники.

 

Усі новини