У Кропивницькому бюджетники отримають зарплату вчасно, а підготовка до опалювального сезону буде штатною

Вівторок, 27 серпня 2019 19:32

Після перерви міська рада Кропивницького продовжила свою роботу: депутати прийняли низку надзвичайно важливих для територіальної громади рішень у всіх сферах життєдіяльності обласного центру.

Головним питанням порядку денного першого засідання шістнадцятої сесії стало коригування міського бюджету на 2019 рік, якого, безумовно, з нетерпінням очікували працівники освіти і охорони здоров’я, будівельники і комунальники.

Міська рада внесла необхідні зміни до бюджету: відтепер педагоги та медики отримають зарплатню, а спеціалісти КП «Теплоенергетик» продовжить в штатному режимі підготовку свого теплового господарства до нового опалювального сезону.

За інформацією начальника фінансового управління міської ради Любові Бочкової, обговорення проекту рішення і його розгляд на постійних комісіях проводилися надзвичайно активно: депутати міської ради внесли низку своїх пропозицій і зауважень. За  результатами діяльності міського господарства у 2019 році доходи міського бюджету збільшилися на 54,7 мільйонів гривень. 

- Галузь освіти буде додатково профінансована на 10 мільйонів гривень: по п’ять мільйонів  на виплату заробітної плати вчителям загальноосвітніх закладів та на оплату праці і виплату стипендій в системі професійно-технічної освіти, - відзначила Любов Бочкова. - Ще 10 мільйонів гривень додаємо управлінню охорони здоров’я, з яких вісім мільйонів спрямують на зарплатню медикам за першу половину серпня, а два мільйони, що залишились, підуть на розрахунки за спожиті бюджетними закладами енергоносії.

Необхідну фінансову допомогу отримає і КП «Теплоенергетик». Додаткові 15 мільйонів гривень будуть використані для виконання регламентних робіт на котло - насосному обладнанні і нагального ремонту інженерних мереж, арматури і контрольно-вимірювальних приладів.

На продовження будівельних робіт на арці по вулиці Ельворті спрямували додатково 12 мільйонів гривень, на завершення зведення житлової багатоповерхівки по вулиці Жадова  – один мільйон і на реконструкція корпусу музичної школи №1 імені Нейгауза – близько трьох мільйонів гривень.

Цього дня депутати також врегулювали питання, пов’язані з підготовкою теплового господарства до нового опалювального сезону. Прийняті рішення дозволять керівництву КП «Теплоенергетик» розпочати процедуру реструктуризацію боргів, отриманих у спадок від орендатора комунального теплогенеруючого комплекса ДП «Кіровоградепло», щоб вчасно отримати необхідні номінації на газ і стабільно розпочати подачу тепла всім абонентам. Крім того, КП «Теплоенергетик» відтепер матиме можливість використовувати на підготовку до зими кошти від абонентів колишнього орендного підприємства .

Усі новини