У Кропивницькій міській раді триває підготовка до чергової сесії: працюють постійні депутатські комісії

Середа, 22 травня 2024 17:56

Сьогодні, 22 травня, у Кропивницькій міській раді свої засідання провели дві постійні депутатські комісії: з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики під головуванням депутатки Анни Зарічної та з питань житлово-комунального господарства та транспорту під головуванням депутата Василя Рубана.

Участь у засіданні комісії з питань ЖКГ взяли також секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка та заступник міського голови Олександр Вергун.

Комісія з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики розглянула 8 питань, більшість з них профільні, зокрема про внесення змін до галузевих програм соціально-економічного розвитку міста, затвердження Статуту  Центру підтримки підприємництва та Про вступ до Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад.

Тривале обговорення у членів комісії викликав розгляд питання про внесення змін і доповнень до Положення про порядок користування окремими конструктивними елементами благоустрою комунальної власності під розміщення відкритих літніх майданчиків для здійснення підприємницької діяльності. Ключова зміна по оплаті за право користування місцем для розміщення літнього майданчика грунтується на умовах, прописаних у регуляторному акті. Також в Положенні передбачено оптимізацію процедури оформлення документів на розміщення літніх майданчиків. Попереднє Положення діяло із 2015 року.

Члени комісії погодили також проєкт землеустрою зі встановлення (зміни) меж  міста Кропивницького.

На розгляд постійної комісії  з питань житлово-комунального господарства та транспорту виносилося більше десятка питань. Перш ніж їх розглянути, члени комісії заслухали представлення дослідження і пропозицій ініціативи «Інтегрована система послуг пасажирського транспорту «Транспорт Кропивницького». Етапи створення у 2024-2027 роках» від представника Українського Кластерного Альянсу Анатолія Долинного. Він презентував інтегровану систему послуг пасажирського транспорту, яка передбачає зокрема впровадження електронного квитка, оновлення парку приватного транспорту, реформування організації послуг, цифровізацію послуг, інтегровану систему «Транспорт Кропивницького». Комісія доручила профільному управлінню вивчити питання для подальшого прийняття рішення.

Члени комісії погодили також проєкт рішення міської ради «Про погодження проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Кропивницького Кіровоградської області», внесення змін до Комплексної програми розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки та Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку у м. Кропивницькому на 2021-2024 роки, а також інші проєкти рішень міської ради.

Усі новини