У Кропивницькій міській раді презентували план святкових заходів на День Державного Прапора України та День Незалежності України

Вівторок, 17 серпня 2021 16:52

У Кропивницькій  міській раді триває підготовка до відзначення Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України — про це сьогодні, 17 серпня, йшлося під час брифінгу начальниці відділу комунікацій з громадськістю міської ради Оксани Горбенко.

- Святкові заходи на вулицях міста відбуватимуться 23 та 24 серпня. Всі вони об’єднані слоганом «Ти у мене єдина», що символізує бачення незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь наших співвітчизників. У ці дні ми згадуємо усіх, хто зробив та робить свій внесок у розбудову держави та міста; вшановуємо Героїв, захисників територіальної цілісності держави на сході України.

Посадовиця підкреслила, що міський організаційний комітет вже не перший місяць працює над підготовкою сценаріїв святкових заходів: проводилися численні консультації із фахівцями в різних галузях, керівниками виконавчих органів та громадських організацій, волонтерами та ветеранами, членами громадської ради при міськвиконкомі — опрацьовано сотні пропозицій та ідей. Зрештою план заходів готовий. Він надзвичайно насичений з урочистою та розважальною складовими,  адже 30-річниця незалежності має бути відзначена гідно на усіх рівнях.

Оксана Горбенко нагадала, що міський голова Андрій Райкович закликає кропивничан зробити власний внесок у святкування знакових державних дат  - приєднатися до святкового оформлення міста і вивішати зі своїх помешкань синьо-жовті прапори, а на заходи прийти у вишиванках.

-  Також ми закликаємо вас підтримати челендж, ініційований міським головою, і розмістити якомога більше поетичних, пісенних, художніх композицій, особистих та родинних історій, які  змалюють молоду і красиву Україну. Публікуйте розповіді на своїх сторінках у фейсбуці із хештегом #МиУкраїна30.

Де у Кропивницькому можна стати учасником святкових заходів:

 

23 серпня — День Державного Прапора України

8.00 -  хода “Народжені Незалежністю” від площі Героїв Майдану до меморіального комплексу “Фортечні вали”, церемонія підняття найвищого в області Державного Прапора України, покладання квітів до пам’ятника Батьківщина-мати та Алеї Слави на меморіальному комплексі “Фортечні вали”. Збір учасників о 07.30. Початок руху колони о 08.00.

По завершенню урочистостей на Фортечних валах, розпочнеться наймасовіший велозаїзд  у вишиванках від Фортечних валів до Театральної площі, який фіксуватимуть представники Книги рекордів України, як національний рекорд.

15.00 - Театральна  площа -  концерт міського професійного духового оркестру.

 

24 серпня - День Незалежності України

8.00 -  покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, до  пам’ятного знака Героям Небесної Сотні  на площі Героїв Майдану, до меморіальних дошок Віктору Чміленку, В'ячеславу Чорноволу, до пам'ятників Богдану Хмельницькому, Володимиру Винниченку, Жертвам Чорнобиля, воїнам інтернаціоналістам різних поколінь, пам'ятного знаку “Борцям за волю України — жертвам політичних репресій” та на Алеї Слави Рівнянського кладовища.

9.00 — площа перед міською радою - головні урочистості: “Гарт української незалежності” із відзначенням кропивничан за досягнення та здобутки у різних сферах та особистий внесок у розбудову міста.

Презентація проєкту “Постаті української незалежності”, ініційованого міським головою зі вшануванням лауреатів у 8 номінаціях. До визначення 30 знакових постатей долучилися кращі журналісти міста.

Святкові інсталяції -  квіти з ювілейною айдентикою, артінсталяція “Вишивана Україна”  (килим з орнаментами всіх областей України, рушник із Славнем міста, карта України, вишиті стрічки, портрет Тараса Шевченка).

Концертна програма із виступами народного хореографічного ансамблю “Світанок”,  вокальні номери ансамблю народної музики “Cтепограй”, жіночого хору “Сріблясті голоси”, соліста муніципального камерного оркестру Олександра Безая.

11.00 - площа перед міською радою “Наймасовіше онлайн-виконання державного гімну України” за участі міських хорових колективів та гостей свята. Дійство транслюватиметься на  платформі ZOOM.

 

Проєкт  “Україна-30. Місто і час” по вулиці Дворцовій до парку культури і відпочинку “Ковалівський”, діятиме  з 11.00 до 17.00

Перша локація - по вул. Дворцовій   на кварталі між вул. Володимира Панченка та вул. Шульгиних. Локація відтворюватиме події першого десятиріччя незалежності. Тут можна буде переглянути виставку авто-мото- та вело- техніки, іграшки, гаджети, техніку, сувеніри, шкільне приладдя, посуд 90-х, згадати музику тих років,  квест-квартира “Домашній лабірінт довжиною у 30 років”.

Друга локація — на кварталі між провулком Театральним та Театральною площею,  відтворюватиме хроніки  початку століття, це 2001-2011 роки.

Локації:

 “Символи помаранчевої революції” - із хітами того часу;

“Караоке на майдані” (призи та подарунки від ТМ “Королівський смак”);

“Майданс”, дитячий кінотеатр із популярними ляльковими персонажами,

“Купуй Кіровоградське” з торговельними рядами тих років від місцевих товаровиробників, імпровізовані фуд-корти, частування смаколиками того часу.

Третя локація  - парк культури і відпочинку “Ковалівський”. Від ностальгії попередніх років вона переносить у сьогодення, життя в умовах війни, боротьби з ковідом з одного боку, з іншого — розвиток міста, позитивніх зміни у його інфраструктурі. Інсталяції, що відтворюють події Революції Гідності, майстер-класи з плетіння маскувальної сітки, національно-патріотичного виховання, виставка військового спорядження, намет-пам’яті, вшанування Героїв, захисників України, частування солдатською кашею. Зайти на локацію можна буде через імпровізований блокпост. Локації облаштовуються за участі громадських організацій волонтерів та ветеранів, Громадської ради. На локації “Партнерство заради стійкого розвитку” будуть розміщуватися громадські простори, експозиції, присвячені популяризації інструментів участі, буде проводитися майстер-клас з виготовлення жовто-блакитної квітки — символу незалежності України.

Тут же будуть розташовуватися локації “Якісна освіта” з казковими героями українських народних та новітніх казок, психологічним майстер-класом, майстер-класом Нової української школи; локація “Міцне здоров’я”.

У центральній частині парку  - виставка “Зроблено у центрі України”, тут презентують свою продукцію 11 провідних промислових підприємств міста, поліграфічні та рекламні агентства.

 

Площа Героїв Майдану, 24 серпня:

10.00 — від вулиці Велика Перспективна - презентація ретро-автомобілів від клубу «Авторетро» та сучасних автосалонів.

Інтерактивна фотозона – «Загадай бажання – створи прапор»

Фотозона в 3-Д форматі з привітаннями до Дня незалежності із родзинкою цієї фотолокаціїї - Аероменом в образі Марка Лукича Кропивницького.

14.00 - свою службову майстерність покажуть кудлаті представники клубу «Елітна Кінологія».

15.00 -  пісенно-танцювальний марафон «30 пісень Української незалежності». Під час марафону будуть виконуватись музичні та хореографічні композиції, які були знаковими щороку для незалежної України. Протягом всього концерту за умови виконання вимог розіграшу переможці отримають 30 подарунків від провідних виробників та закладів харчування нашого міста

18.00 - фестиваль «Рок на Інгулі» розпочне його  місцевий гурт зі своїм незалежним проєктом «Баба Єлька». Також в програмі фесту - виступи і київських гуртів, і місцевих улюбленців-гурту UP&UP.

На площі протягом дня працюватимуть дитячі атракціони і різні фудкорти.

Усі новини