У Кропивницькій міській раді опрацьовують пропозиції міжнародних партнерів з реалізації актуальних для громади проектів

Вівторок, 9 липня 2024 18:55

Виконавчі органи Кропивницької міської ради продовжують  опрацювати з потенційними іноземними партнерами усі досягнуті під час Міжнародної конференції з питань відновлення України домовленості про співпрацю у реалізації важливих для громади міста проєктів.  Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін перед початком засідання виконавчого комітету Кропивницької міської ради сьогодні, 09 липня.

Упродовж двох днів, 11 та 12 червня, в Берліні тривала  Міжнародна конференція з питань відновлення України - Ukraine Recovery Conference 2024. Участь у ній взяли понад дві тисячі осіб із більш як 60 країн світу. Цьогорічна конференція стала першою після здобуття Україною статусу кандидата в члени ЄС та пройшла під девізом – «Об'єднані у захисті. Об'єднані у відновленні. Сильніші разом».

- У рамках Конференції проходив Форум відновлення, на якому Кропивницька громада, серед 12 інших громад України, була  представлена на окремому стенді.  Головною метою такої участі  у Форумі стала презентація громади на міжнародному рівні, представлення наших можливостей і сьогоднішніх потреб. Ми розповіли про найактуальніші для забезпечення життєдіяльності громади   проєкти: будівництво житла для ВПО, створення дитячого медичного центру та модернізація системи теплопостачання обласного центру. Активні перемовини і діалоги на платформах Форуму сприяли пошуку  такої необхідної для реалізації цих проєктів міжнародної фінансової підтримки, -  відзначив Олександр Мосін. - Сьогодні уже можемо сказати про результати – музейники Кропивницького мають  домовленості з представниками музеїв Німеччини щодо приєднання наших музейних закладів до єдиної  платформи з обміну досвідом. За допомогою німецьких партнерів Кропивницький  долучиться до Міжнародного альянсу за мир та єдність в Європі, що відкриє нашим школярам  ширші можливості спілкуватися зі своїми ровесниками у   Німеччині та Польщі. Надзвичайно важливо – наших партнерів із Італії зацікавила реалізація у Кропивницькому проекту створення дитячого медичного центру. Тривають перемовини!

У той же час, звернув увагу Олександр Мосін, ефективна робота кропивницької делегації, її якісна комунікація з потенційними міжнародними партнерами і інвесторами були б неможливими без допомоги і підтримки землячки, яка на волонтерських засадах виконувала у Берліні функції перекладачки і комунікаторки – Станіслави Запотоцької.

За 11 років перебування у Німеччині пані Станіслава, випускниця Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, досконало оволоділа англійською та німецькою мовами.

В результаті такої співпраці міжнародні партнери оперативно отримали необхідну інформацію про  найактуальніші для забезпечення життєдіяльності Кропивницької громади   проекти, а перемовини щодо отримання фінансування для реалізації таких проектів відбувалися активно і результативно.

Тож Олександр Мосін і Олег Колюка виконали сьогодні почесну місію і вручили Станіславі Потоцькій заслужену Подяку Кропивницької міської ради та виконавчого комітету за активну громадянську позицію та високий професіоналізм під час презентації Кропивницької міської територіальної громади в рамках Міжнародної конференції з відновлення України (URC 2024) у місті Берліні (Німеччина) 11-12 червня 2024 року. Відзнаку пані Станіславі передали через її батька – Геннадія.

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17