У Кропивницькій міській раді опрацьовують домовленості з міжнародними інвесторами з реалізації важливих для громади проектів

Вівторок, 18 червня 2024 15:34

Департамент з питань економічного розвитку разом із профільними виконавчими органами Кропивницької міської ради опрацюють з потенційними іноземними партнерами усі досягнуті під час Міжнародної конференції з питань відновлення України домовленості про співпрацю у реалізації важливих для громади міста проєктів. 

Відповідне доручення керівникам надав заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 18 червня.

Упродовж двох днів, 11 та 12 червня, в Берліні тривала  Міжнародна конференція з питань відновлення України - Ukraine Recovery Conference 2024. Участь у ній взяли понад дві тисячі осіб із більш як 60 країн світу. Цьогорічна конференція була вже третьою з цього питання, але стала першою після здобуття Україною статусу кандидата в члени ЄС та пройшла під девізом – «Об'єднані у захисті. Об'єднані у відновленні. Сильніші разом».

Загалом, за оцінками німецької сторони, за два дні у Берліні було укладено 110 міжнародних угод на загальну суму 16 млрд євро.

- У рамках Конференції проходив Форум відновлення, на якому Кропивницька громада, серед 12 інших громад України, була  представлена на окремому стенді,  - відзначив Олександр Мосін. - Метою нашої участі у Форумі стала презентація громади на міжнародному рівні, представлення наших можливостей і сьогоднішніх потреб. Ми розповіли про найактуальніші для забезпечення життєдіяльності громади   проєкти: будівництво житла для ВПО, створення дитячого медичного центру та модернізація системи теплопостачання обласного центру. Активні перемовини і діалоги на платформах Форуму сприяли пошуку  такої необхідної для реалізації цих проєктів міжнародної фінансової підтримки.

Кропивницька делегація за результатами участі у Форумі має також вагомі домовленості з представниками міжнародних фондів з питань культури.

- Маємо сподівання, що наші музейні заклади приєднаються до  платформи з обміну досвідом між музеями  України, Німеччини та Швейцарії, - наголосив Олександр Мосін. -  За запрошенням польських партнерів освітня галузь Кропивницького може стати  учасником проекту "UKRAINIAN STUDIES" з проходження стажування польських студентів у наших вищих навчальних закладах. А за допомогою німецьких партнерів Кропивницький  долучиться до Міжнародного альянсу за мир та єдність в Європі, що відкриє нашим школярам  ширші можливості спілкуватися зі своїми ровесниками у  Німеччині.

Окремою темою спілкування з бізнес-спільнотою міста – побратима у Німеччині став проєкт із розвитку бізнес-партнерств між громадами Кропивницького та Крефельда. Тут також є напрацювання і очікування, – відзначив Олександр Мосін.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57