«Турбота з народження вдома»: амбулаторія у Кропивницькому отримала автомобіль від ЮНІСЕФ

Четвер, 27 червня 2024 11:44

Автомобіль від ЮНІСЕФ отримала амбулаторія загальної практики сімейної медицини Кропивницької міської ради, задіяна у реалізації універсально-прогресивної моделі патронажу.

Авто, отримане закладом у рамках спільної програми Міністерства охорони здоров’я України та ЮНІСЕФ «Турбота з народження вдома», має гібридний двигун, без спеціального обладнання. Воно призначене для організації регулярного відвідування сімей з дітьми патронажними медичними сестрами, задіяними у наданні первинної медичної допомоги. Це дозволить належним чином виконувати профілактичні заходи із забезпечення постійного огляду дітей та тримати під контролем показники стану їхнього здоров’я.

- Наявність авто дозволить медперсоналу амбулаторії  бути мобільнішими та відвідувати сім’ї з дітьми у віддалених районах території обслуговування, - відзначила начальниця управління охорони здоров’я  міської ради Оксана Макарук. - Четверо медичних працівників амбулаторії загальної практики сімейної медицини на селищі Гірничому пройшли відповідні тренінги та надають послугу домашніх візитів до вагітних та родин з дітьми від народження до трьох років.

Впровадження універсально-прогресивної моделі патронажу розпочалося на Кіровоградщині, минулого року, у рамках партнерства Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Благодійного фонду "Безпечне майбутнє".

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57